Parque de la Natureleza

Spanje, Penagos

Vandaag gaan we naar het “Parque de la Naturaleza”. Het weer is er prima voor. Af en toe bewolkt en af en toe zon, maar droog en niet te warm. Het park gaan om 9:30 uur open, dus we hebben nog alle tijd om een brood te kopen en koffie te zetten. De campers kunnen vanaf de camperplaats het park inrijden.

Als eerste komen we langs de olifanten. We zijn zo vroeg dat ze nog maar net naar buiten komen. Er is nog weinig actie, hier gaan we later nog een keer terug naar toe.

Het park is ontzetten ruim opgezet. In de app van campercontact staat dat het een safaripark is maar het is toch anders. Je rijdt niet tussen de dieren, zoals in een safaripark. Het is meer een hele grote dierentuin, maar ook weer niet helemaal. Je kan de meeste dieren niet aanraken. Je ziet ze vaak vanaf een hoger plateau. Hiervoor moet je uit de auto stappen en vaak een stukje lopen.

De dieren hebben een groot terrein waardoor je ze niet altijd ziet. Je moet gewoon geduld hebben en de tijd ervoor nemen. Alles draait hier om respect voor de aarde, de natuur en de dieren. Het park is superschoon en is aangelegd in een prachtig gebied. Bij de bomen staan ook overal bordjes welke boom het is.

Als we bij de zeeleeuwen staan te kijken, begint er ineens een muziekje en we zien de dieren veranderen. Ze worden vrolijk en gaan bijna dansen. Er begint een show. We brengen Yara naar de camper, het is toch bewolkt en nemen plaats op het achterste bankje. We zien dat er wel honden mee de tribune opgaan en zelfs een kat in een tas wordt meegenomen.

Er wordt eerst verteld dat het veel tijd kost om de dieren te trainen. Dat je er geduld voor moet hebben en begaan moet zijn met de dieren. Het kan in een show ook wel eens een keer niet perfect gaan. Het blijven dieren. Belangrijkste is respect voor de dieren. Dit wordt een aantal keren herhaald. Er is nog veel meer verteld, maar helaas was het alleen in het Spaans.

Na de show gaan we eerst lunchen in de camper en daarna weer verder. We hebben af en toe steile hellingen en ook tijdens het wandelen moet je naar boven en weer naar beneden. Het is best intensief. Soms gaan we voor niks, zoals bij de leeuwen, want die hadden zich verstopt.

De entree, is inclusief een ritje in de kabelbaan. Hier mogen geen honden in, dus ook nu zijn we blij dat het niet warm is.
De rondte met de kabelbaan is adembenemend mooi. Na alles gezien te hebben gaan we nog een keer terug naar de olifanten en de giraffes, want ook die hadden vanmorgen niet zo veel zin om te komen. Dit keer hebben we meer geluk.

Als laatste bezoeken we nog een roofvogelshow. Deze valt wat tegen. Er wordt veel gepraat in alleen Spaans. Ook hier gaat het weer over respect voor de dieren, over alle dieren op aarde, over respect voor de wereld, het duurt alleen erg lang. Enkele vogels vliegen een aantal keren over het publiek. Anderen zijn voor de show de bergen in gestuurd. We moeten in de lucht kijken of ze er aan komen. Met een fluitsignaal laten ze ze één voor één terug komen.

Naast de roofvogels zitten de kleinere dieren, zoals, hamsters, kippen, eenden, een paar dieren die wij niet kennen, mini pony’s en ezeltjes. Deze ezeltjes en pony’s hoeven geen rondjes te rijden met kindjes op de rug.

Intussen is het 7 uur uur. Het park is nog tot 8 uur open maar wij houden het voor gezien. Vermoeid gaan we terug naar de camperplaats. Ons plekje is nog leeg, dus dat pikken we weer in. Wij vonden het park zeer zeker de moeite waard. Het is geen safaripark en ook geen dierentuin. De beesten leven in gevangenschap maar hebben het goed. Veel ruimte, overal zon en schaduw en het overal superschoon.

https://youtu.be/GFvjvyZfMbI

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Leuk te lezen dat het park nu klaar is. We stonden op deze camperplek in 2016 en men was druk bezig het een en ander aan te leggen. Er liepen al wel wat dieren zoals de olifanten. Gaan we ook eens naar terug. Goede reis verder.

Ad 2019-09-08 17:24:47

Wat leuk dat je ook een filmpje geplaatst hebt, moet ik nog leren denk ik. Kon vorige keer alleen via You tube, nu ben weer bij gelezen en zal mij aanmelden als volger. En volgen gaan wij eind oktober komen ook die kant op.

Paula Schuring 2019-09-08 21:26:29

Filmpje staat ook op.youtube hoor Paula

Camperikelen 2019-09-08 21:58:31

Respect voor de dieren en de natuur staat centraal. Zo te zien is dat waar. Wat een ruimte om te bewegen en wat een schitterende foto’s. Geniet verder van alles,

Tiny 2019-09-09 07:43:45

Prachtig!

Joke Grootemaat 2019-09-14 11:11:47
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.