Huisjes van de herders

Portugal, Batalha

We doen alles op het gemak vandaag, haast hebben we niet. Na de lunch rijden we naar Aljustrel, een klein gehuchtje 3 km verderop, waar de herdertjes woonden, waaraan op 13 mei 1917 Maria is verschenen. Als we aankomen denken we even niet verder te kunnen, zo smal zijn de straatjes, en dan ineens komen we in een heel toeristische straat met tig souvenir winkeltjes.
Ook hier komen bussen vol toeristen aan. Ook zien we het treintje dat vanuit Fatima komt. Hier wilden we gisteren mee naar hier, maar konden het nergens vinden.

We wandelen naar de kleine huisjes en krijgen een idee van hoe het vroeger was. De oude huisjes staan er nog en er staan voorbeeldhuizen, die ingericht zijn zoals het was. Het gehuchtje ziet er nog niet echt fleurig uit en hier en daar zitten wat oude mensen vanuit hun portiek naar de toeristen te kijken.

Hierna gaan we naar Batalha om te overnachten. We komen halverwege de middag aan en wandelen wat rond en drinken koffie op een terras met uitzicht op de mooie kathedraal.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.