Naar de oudste stad van West-Europa

Spanje, Cádiz

We gaan vandaag naar Cadiz. We rijden over de mooie hoge brug, die ons doet denken aan de brug bij Patras in Griekenland. We plaatsen de camper op de bewaakte parkeerplaats bij de haven. Voor € 3.10 mag je hier 24 uur staan. Daarna gaan we met de fiets de oudste stad van West-Europa in. De drukke winkelstraten leggen we te voet af.
We fietsen naar Punta Candelaria. Hier ga ik even alleen naar binnen, omdat een hond er niet in mag.

Over honden gesproken, we zien veel mensen met honden en een flesje water. Na het plasje wordt de straat schoon gespoeld of gespoten.
Weet niet of dat hier verplicht is, maar gelukkig hebben we altijd water bij ons. We weten dat dit in Benidorm wel verplicht is. Cadiz is sowieso een schone stad. Overal zijn ze met water alles aan het schoon spuiten.

We fietsen verder en komen op het Plaza San Antonio, waar we de fietsen vastpinnen aan een paal. We wandelen door de drukke straten en langs een binnenmarkt. In een van de straatjes drinken we een bakje koffie met een Spaanse appelkoek.
Daarna fietsen we naar Plaza San Juan de Dios, waar het stadhuis staat. We wandelen naar Plaza de la Catedral, waar de mooie Catredal de Cadiz staat. Diverse muzikanten laten hier hun klanken horen. Er is zelfs een heus poppenorkest te aanschouwen. We slenteren nog wat door de straatjes van Cadiz en als onze magen gaan rammelen strijken we neer om wat te eten. Beetje verkeerde keus, want de bediening is heel onvriendelijk.

Na de maaltijd fietsen we naar Playa la Caleta en lopen we over de dam naar het Castillo de San Sebastian, dat helaas gesloten is. Yara kan hier even zwemmen en wij drinken een Cerveza en een Sangria. Gelukkig dit keer met leuke bediening. We fietsen nog een keer terug over het plein met de kathedraal en gaan dan terug naar de camper.

Vanmorgen kwamen we onze Nederlandse buren hier tegen van de camperplaats in Rota. Zij vertelden dat de naastgelegen disco om middernacht open gaat en door gaat tot in de kleine uurtjes. We rijden daarom weer terug naar ons plekje aan het water

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Dat is allemaal heerlijk om te lezen

Joke Grootemaat 2019-10-23 20:53:30
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.