Naar Spanje

Spanje, Palos de la Frontera

Ook deze keer blijven we tot na het middageten op de camping. En dan gaan we op weg naar Spanje. Onderweg stoppen we nog in Altura, waar we met Yara naar het strand lopen. We kijken ook even op de camperplaats om te kijken of we hier een nachtje blijven, maar rijden toch liever door.

En dan steken we via een brug, de rivier Guadiana over en komen in Spanje aan.

We zijn 4 weken in Portugal geweest. Dit was weer een nieuwe ervaring voor ons. Natuurlijk hebben we lang niet alles gezien, maar zo blijft er wat over voor een volgende keer.

SPANJE

We hebben gelezen dat er op 12 oktober een Nationale feestdag ‘Dia de La Hispanidad’ in Spanje is.

Nu zien we dat deze te maken heeft met de aankomst van de Italiaanse ontdekkingsreiziger (in Spaanse dienst), Christoffel Columbus die op 12 oktober 1492 Amerika ontdekte.
Elk jaar wordt Columbusdag op deze dag gevierd.


Wie hadden gepland naar El Rocio te gaan en een dag daarvoor te overnachten op parking Muelle de las Carabelas. Laat daar nu heel toevallig het museum van Columbus staan. Nu we dit weten rijden we daar gelijk naar toe, zodat we dit feest kunnen meemaken.
Als we arriveren zien we verschillende grote parkeerterreinen en parken. Er is nog weinig te zien van een aankomend feest. We parkeren de camper en kijken wat rond. Wat is alles hier groots opgezet

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.