Ontroering

Spanje, Murcia

We rijden vandaag naar Murcia. Onderweg zien we veel mensen de graven schoonmaken. Ook zijn er veel bloemen te koop. Morgen is het een nationale feestdag in Spanje, allerheiligen. Daarna komt allerzielen en worden de doden herdacht.


We parkeren de camper op de camperplaats bij Ikea. Wat een boel winkels staan hier.
We fietsen naar het centrum van Murcia, dat is 6 km. De rit gaat voornamelijk over fietspaden, dus goed te doen.
Murcia is een van de warmste steden van Spanje. Boven verschillende straten hangt zonwering (zie foto). Wij hebben dat nooit eerder gezien.

Als we op het plein bij de kathedraal komen, horen we de laatste klanken van ‘My heart will go on’. Dit gaat even door merg en been. Het was het lied van onze oudste dochter en haar toenmalige vriend, die samen een ongeluk kregen in Spanje. Deze tekst stond op de rouwkaart van Martijn en alle dagen dat Marinda in het Spaanse ziekenhuis lag, hoorden wij dit nummer, dat toen een grote hit was. Op ons verzoek speelt hij het nog een keer.

https://youtu.be/0eTZr-DNdBQ


We kijken even om beurten binnen in de prachtige grote kathedraal. Een entreekaartje kopen doen we niet, want zoiets gaat niet als je een hond mee hebt.

We fietsen weer terug. Om half negen gaan we even naar de Ikea. We kunnen dan onze laatste berichten uploaden en even rond kijken. Het is nu genoeg afgekoeld om Yara in de camper achter te laten. Ikea is tot 22.00 uur open. Er komen nog steeds campers aan. Dit zijn voornamelijk Spanjaarden die een lang weekend hebben.
Bij de laatste uitlating van Yara zien we dat alles zowat vol staat

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.