Naar het stadje van de kersenlikeur

Portugal, obidos

We nemen afscheid van ons mooie plekje aan het strand, want we willen nog veel meer zien. We gaan naar het middeleeuwse stadje Obidos. Hier is een camperplaats waar je voor € 6 mag overnachten. Overdag sta je er gratis.

Het is niet ver lopen en via een poort wandelen we dit idyllische plaatsje binnen. Een lange straat, de hoofdstraat vol met winkeltjes voert ons naar het kasteel.

Een bekende attractie hier is de beroemde kersenlikeur, de ‘Ginjinha de Obidos’, dat in bijna elk winkeltje wordt aangeboden voor € 1. Het wordt geschonken in een klein plastic glaasje, maar nog veel lekkerder is het in een kopje van witte of pure chocola. En het is echt ontzettend lekker. We spreken uit ervaring.

Ook hier komen weer bussen vol met toeristen. Het is op een gegeven moment zo druk, dat we terug gaan naar de camper en een paar uurtjes genieten van de middagzon. Rond 6 uur wandelen we weer terug en kijken nog in alle rust rond.

En..... ja tuurlijk nemen we er nog een. Zo’n heerlijk kersenlikeurtje.... mmmmm.

We nemen een kijkje bij het kasteel, waar je over de muren kan wandelen. Nu het minder druk is, gaat dat een stuk makkelijker. Het uitzicht vanaf hier is fantastisch.

Rond 7 uur gaan de winkeltjes dicht en wordt het rustig in de straatjes. Wij gaan terug naar de camper. We blijven hier slapen tot morgen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.