Van Pissos via Saint-Jean-Pied-de-Port naar Orreaga Rocesvalles

Spanje, Navarre

We rijden vandaag naar Orreaga Roncesvalles. Hierbij komen we langs Saint-Jean-Pied-de-Port. Gisteren hebben we de tip gekregen om hier zeker te gaan kijken. We parkeren de camper op een parkeerplaats en wandelen rond in Saint-Jean-Pied-de-Port, waar verschillende pelgrims de stadsmuren binnenkomen en op zoek gaan naar een plekje voor de nacht. Sommigen rusten hier even en wandelen nog een stuk verder. Anderen beginnen hier morgen aan hun tocht en zijn nog fris en fruitig. Er zijn hier veel winkeltjes met souveniers met uiteraard de bekende jacobsschelpen. We wandelen buiten de stadsmuren terug, zodat Yara nog even lekker kan rennen. We komen langs de camping en twijfelen nog even hier te blijven. Maar omdat we ook nog naar Santiago de Compostella gaan, zullen we vast nog meer pelgrims zien. We rijden verder en arriveren vele zig-zag bochten verder in Orreaga Roncesvalles. De camper/parkeerplaats bevindt zich achter het klooster. Er staat niet één camper, maar ja één moet de eerste zijn en meestal volgen er meer, als er een camper over de dam is.

We wandelen ook hier wat rond en kijken bij de herberg. We horen veel Nederlands praten en vragen hoe dat komt. Een beheerder vertelt dat deze wordt gerund door vrijwilligers van het Genootschap van Sint Jacob uit Utrecht. Vandaag is het erg druk. Alle slaapplaatsen zijn vol en er komen nog steeds pelgrims binnen. Dat is voor sommigen, die vermoeid zijnP een ware tegenvaller. Met taxi’s worden ze naar de volgende plaats gebracht. Een Spaanse vrouw zegt dat ze wel gaat wandelen, het is 6 km verder en ze wil perse zelf alles lopen. Ze is van plan tot Santiago de Postella te wandelen dus nog 790 km te gaan. Even later passeren we het bord waar een jonge pelgrim vraagt of we een foto willen nemen. Ik mag hem ook voor mezelf op de foto zetten.
Ook hij wandelt de kilometers naar een andere slaapplaats. Als we terug lopen zien we dat er ook gewoon buiten liggen te slapen.

Wij duiken een paar uur later het bed van onze eigen camper in. Intussen zijn er al heel wat campers bijgekomen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.