Prachtig zicht op Lissabon

Portugal, Seixal, Arrentela e Aldeia de Paio Pires

Het wordt herfst en dat merk je ook hier. De bladeren vallen van de bomen en het is kouder ‘s morgens. Deze morgen staan we op met mist.

Rond tien uur rijden we weg. De vele bussen staan er al weer om toeristen af te leveren.

We rijden verder door een mooi glooiend en heuvelachtig gebied met veel wijngaarden. We komen nu in een heel ander gebied dan we tot nu toe hebben gehad.

We moeten keuzes maken hoe te rijden en besluiten iets meer het binnenland in te gaan en daarna richting het zuiden. Doel was Alcacer do Sal, tenminste dat hebben we Tommie opgegeven. Je moet toch wat .... als je onbekend bent. Onderweg zie ik echter iets anders..... dus stoppen voor een koffiepauze.

We switchen en kiezen voor Seixal, een groot parkeerterrein tegenover Lissabon, van waaruit je met de boot naar de hoofdstad kan. Een boot waarop een hond mee mag.

Het is zo heerlijk dat een camper een stuur heeft en dat je dat ding dus gewoon een andere kant op kan sturen.
Achteraf hadden we beter gelijk naar beneden kunnen rijden maar ach, wat maakt het uit. We komen nu door een prachtig natuurgebied met ooievaars, flamingo’s, koeien en ja wat zit er nog meer. We kunnen het zo snel niet zien en er was nergens een mogelijkheid om te stoppen.

De omgeving wordt hier weer anders. Het doet ons hier aan Griekenland denken. Als we aankomen zien we een heel groot terrein met daarop enkele auto’s en een paar campers. Je kan mooi aan het water staan bij een paar palmbomen. Aan beide kanten van het terrein is een strand en het uitzicht is geweldig.

We nemen een kijkje bij de boot, een catamaran, die je in een kwartier naar Lissabon brengt voor € 2.45 p.p. Een hond boven de 5 kilo mag mee voor € 1.40.

Dieren die minder wegen varen gratis over. Maar ja Yara eet nu eenmaal graag, dus dat gaat hem niet worden.
Vandaag lekker relaxen hier en alweer genieten van de zon, de zee en het prachtige uitzicht.

Veel dagjesmens komen deze zondag hier ook genieten aan het water

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Mooi stekje hooršŸ‘

Paula Schuring 2019-09-30 08:47:06

Heerlijk, dat camperen. Een paar km meer, geen probleem toch? Ik lees(f) heerlijk met jullie mee en doe weer ideetjes op.

Henny Engels 2019-09-30 09:14:42

Leuk gezegd " dat een camper een stuur heeft". Dat is idd. het mooiste van camperen. Gaan naar detgene wat op dat moment in je opkomt. Mooie foto's weer. Dit stadje al vele keren voorbij gereden, maar nog nooit gestopt vanwege de drukte. Volgende keer maar eens blijven slapen en zo als jullie deden 's avonds gaan.

Roze-Riet 2019-09-30 11:34:05
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.