Feest in Puerto de Vega

Spanje, Puerto de Vega / Veiga

Het is vannacht gaan regenen en ook nu is het bewolkt. De weersverwachting voor hier ziet er niet zo goed uit, dus rijden we verder. Ons doel is Santiago de Compostela, waar we in stapjes naar toe rijden.

We willen eerst naar Puerto de Vega, een oud vissersplaatsje, waar we rond het middaguur aankomen. Er staan een paar politieagenten, maar we mogen doorrijden. We parkeren de camper en wandelen naar de haven. Het valt ons op dat er overal vlaggen in de straten hangen.

Bij de haven staat een groepje mensen en een fotograaf. Vanuit de straten komen er ineens ook overal mensen aanlopen, de meesten netjes aangekleed. En dan ineens klinken er harde kanonschoten en dit blijft een tijdje doorgaan. Yara zit te trillen als een rietje. We zien verder een groot podium, een kermis en tentjes waar ze drank gaan verkopen.

Er komt een groep aan in klederdracht, die gaitas bespelen (Spaanse doedelzakken).
We blijven kijken wat dit allemaal te beteken heeft. Daarna komt een toespraak die erg lang duurt. We wandelen naar de camper terug en dan komen er weer een heleboel harde knallen. We besluiten hier weg te gaan, want dit gaat niet goed komen met ons hondje. Die is nu helemaal in paniek.
We zoeken nog op internet welk feest dit is en vinden “Fiestas de las Telayas”. Wat dit precies inhoudt weten we ook niet. Als iemand het weet horen we het graag.

We rijden door naar Foz, van waaruit we morgen het binnenland in kunnen gaan. Hier staat een hele rij campers aan het water. Je mag hier niet buiten zitten. De politie rijdt regelmatig langs. Bij eb komt er strand te voorschijn, maar je kan hier niet komen vanwege de hoge kade. De plaats zelf ziet er troosteloos uit, met veel vervallen gebouwen. Er is verderop wel een hondenstrand. Echt bekoren kan deze plaats ons niet, maar om te overnachten is het prima.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Wat een drukte met campers inderdaad. Maar had dat misschien met dat feest te maken, maar jullie waren toch een stuk verder geredenšŸ˜˜ nu in ieder geval een slaapplekšŸ‘

Paula Schuring 2019-09-10 22:10:20

Jammer dat jullie deze plaats verkozen om te overnachten. Ong. 6 a 7 km verder is een mooie plaats bij zee. Daar kun je wel buiten zitten en mooi wandelen langs het strand. Er is zelfs een openbaar toilet. De omgeving heeft fel gekleurde huisjes, het deed ons aan Ierland denken.

Roze-Riet 2019-09-11 09:38:52

Mooi om te onthouden deze plaats met de gaitas. Veel plezier verder.

Ad 2019-09-11 12:53:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.