Columbusdag

Spanje, Palos de la Frontera

Als we wakker worden zien we dat er kraampjes worden geplaatst en vlaggen opgehangen. De eerste auto’s en bussen arriveren al. Het hele weekend is alles hier gratis te bezoeken. Het museum, de boten van Columbus, op ware grootte nagemaakt en het klooster la Rábida waar Columbus zich heeft voorbereid op zijn reis.
We bezoeken ze allemaal. We kijken ook bij de luchtballon, en gaan kijken naar een illusionist in de mooie theaterzaal. Ook kijken we rond bij het openluchttheater, dat een moderne versie is van het oude Epidavros theater in Griekenland. We wandelen door het park met Yara, die gedragen mee het klooster in mag. De hele dag door is er muziek. Het feest wordt afgesloten in het openlucht museum. En natuurlijk zijn we erbij en worden opgenomen in het feestgedruis. Een heerlijk welkom in Spanje dus. We blijven hier nog een nacht slapen.

Zie ook het filmpje van dit feest:

https://youtu.be/6II0UG6Jie8

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wat bijzonder om mee te maken en het levert ook weer prachtige plaatjes op.

Paula Schuring 2019-10-14 06:42:03

Heb deze plaats genoteerd hoor. Leuke foto's en zelf heb ik mooie herinneringen aan de Wereldtentoonstelling in Sevilla 1992. Daar was ook veel te zien over Columbus ook de replica's van de schepen.

Roze-Riet 2019-10-18 10:42:29
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.