Water en nog meer water

Portugal, Murtosa

Na de drukte van de stad gaan we weer de rust opzoeken.
Onderweg stoppen we even voor een wandeling over het strand.
Daarna rijden we naar de camperplaats in Esmoriz waar een losplek is.
De mist is nog steeds aanwezig, dus we gaan een klein stukje binnenland in en rijden naar Bico. En ja hoor de zon komt te voorschijn. We zitten nu in een watergebied met getij, omdat het in open verbinding staat met de oceaan. Als we aankomen is het laag water. De mooie gekleurde bootjes waar deze streek om bekend staat, liggen in de modder. Er staan hier zes campers, dus we hebben alle ruimte. Er zijn diverse kranen, dus ook maar een paar wasjes wassen. Het restaurant is helaas gesloten vanwege vakantie. Wel hebben we internet van het restaurant. Dat is dan weer wel aardig. Er is hier ook een strand, maar dat ligt er vandaag verlaten bij.
Voorzieningen zijn er verder niet en de toiletten zijn nu ook gesloten. We genieten deze dag gewoon lekker van de rust en de zon.

Zaterdag 21 september

Vandaag valt er op veel plaatsen in Spanje regen en ook wij krijgen er mee te maken. We besluiten naar Aveira te rijden en daar wat rond te kuieren. De hele dag hier binnen zitten is niks, dus we gaan er gewoon wat van maken. Parkeren doen we op de camperplaats in Aveira, die zich bevindt onder en achter het viaduct van de snelweg. Als we aankomen is het gelukkig weer droog en we wandelen langs het water de stad in. Bij elk bootje wordt gevraagd of we mee willen, maar nee we hebben vandaag al nattigheid genoeg. We bekijken een deel van het centrum, totdat het weer begint te regenen. We wandelen een overdekte veiling binnen en kijken wat rond. We trotseren even de regen, maar als er nog meer water uit de hemel komt, gaan we ergens koffie drinken. De regen stopt echter niet dus na een tijdje lopen we maar terug naar de camper. Jammer maar niks aan te doen. In Nederland is het prachtig weer vandaag. We rijden hierna naar de camperplaats in Sangalhos, waar het een stuk rustiger is. We overnachten hier met drie campers.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Mooie foto's van een streek in Portugal die we nooit overslaan. Vooral ook omdat het daar altijd prachtig weer is (maand mei) en mooi om te fietsen. Zoel noordelijk als zuidelijk van Aveiro. Genieten maar weer.

Roze-Riet 2019-09-25 10:53:08

Wat een mooie foto's weer. Geniet maar lekker. Morgen lees ik verder!

Joke Grootemaat 2019-09-28 20:18:25
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.