Naar strand en duinen

Portugal, Antas

Ik begin de dag met een douche en wandel in mijn nachtpon naar het toch wel verouderde sanitair, maar ach we zijn wel wat gewend vanuit Roemenië en Polen.
Het water is heerlijk warm en de straal is goed. Dit vinden wij veel belangrijker dan mooie tegeltjes.

We ruimen de spullen op, drinken koffie en gaan weer on route.
Het is vandaag erg mistig. Hierdoor kunnen we minder genieten van de omgeving. We gaan eerst naar de Lidl om boodschappen. Het is altijd even wennen om eten te kopen in een ander land. Dan is de Lidl om te beginnen altijd erg makkelijk.

We lunchen in Viano do Castelo aan een leuk park. Hier kunnen we mooi met Yara wandelen. Verderop is een camperplaats maar daar gaan we niet naar toe.

Wij rijden nog een stukje verder naar Castelo do Neiva. Als we aankomen worden we verrast door de mooie natuur. Het is er redelijk stil. Er komen enkele wandelaars langs en er wordt gevaren met kajaks over de rio Neiva. We staan op een parkeerplaats naast deze rivier, vlak bij het strand en de duinen.

We maken een wandeling en op het strand vinden we een jong meeuwtje, dat nog niet kan vliegen.
Wat doen we, meenemen of hier laten, wat is het beste. Of......leren vliegen en dat lukt gelukkig.

Jammer dat we nog steeds last hebben van zeemist. Hierdoor kunnen we niet ver kijken. Af en toe komt er aan de andere kant van de rivier een dorp te voorschijn dat dan ineens weer compleet verdwijnt in de mist.

De mensen hier zijn erg vriendelijk en komen een praatje maken. Het lijkt weer net camperen zoals tien jaar terug. We zijn hier ook de enige camper, dus worden niet gezien als overlast.

Voor honden een paradijsje, strand, duinen, zee en rivier, dus voor onze hondenvrienden hier de coördinaten: N 41.607960, W 8.805490

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Bedankt voor het delen van de coƶrdinaten, zal deze in gedachte houden. Want onze honden zijn gek op de zee.

Paula Schuring 2019-09-18 16:04:17

Ik kwam via andere camperaars ook bij jullie .Wij zitten in Frankrijk aan de Loire. Ik las op jullie site dat jullie eerst Polarsteps gingen proberen maar nu toch bij Pindat. Mij leek dit ook een prettiger site. Portugal vinden wij ook een fijn land zijn we in 2012 geweest maar dat zullen jullie op onze site wel gelezen hebben. Fijne reis nog.

Ina en Marinus 2019-09-19 21:18:13

Mooi verslag Loes en Kees van het (honden)paradijs. Fijne reis. Groetjes

Lia 2019-09-20 16:44:00
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.