Naar smurfenland

Spanje, Júzcar

Wat hebben we lekker geslapen hier, ook al staan we aan de rand van Rota. De wind is rond middernacht gaan liggen, het koelde goed af en het was stil.

Vandaag gaan we naar Smurfenland. We lazen hier gisteren iets over. Je ziet, wij plannen nooit zoveel vooruit.
Volgens campercontact is daar een camperplaats.

De weg erheen is heel smal en als je er op rijdt, kun je niet meer terug. Wel zijn er stukken waar het iets breder is en zijn er regelmatig uitwijkmogelijkheden. Het is dus weer een rit die de adrenaline laat stromen, maar wel door een schitterende omgeving,
We hebben gelukkig weinig tegenliggers.

Als we aankomen worden we naar een parkeerplek gestuurd. We komen dus niet op de camperplek, die is aan de andere kant van het dorp. Later komen we er achter dat dit maar beter is, want de camperplaats stelt niks voor, is erg schuin en te klein voor grote campers. Er zijn daar hele stukken van de weg weggespoeld.

We wandelen het blauwe plaatsje Juzcar in. De huizen zijn inderdaad allemaal blauw, maar veel smurfen zien we niet.

Juzcar werd in 2011 uitgekozen als filmlocatie voor de premiere van de eerste 3D smurfenfilm “De smurfen”.
Alle huisjes zijn toen blauw gesmurfd. Later zouden ze weer wit worden geschilderd maar omdat er toeristen gingen komen wilden de bewoners de blauwe kleur behouden.

Juscar is een van de vele kleine plaatsjes in de bergen waar de jonge mensen weg trekken. Op onze route hierheen zagen we veel van die dorpjes in de bergen liggen.

Een van de bewoners zit op het balkon en zwaait vriendelijk en tegen een foto heeft hij geen bezwaar. Hij geniet duidelijk van de belangstelling. En het meisje Lucia wil ook wel even poseren. Die zoekt ook aandacht want veel kinderen zijn er niet. Ze kletst honderd uit.

De twee restaurantjes zitten overvol dus we eten in de camper.
Het is vandaag zondag en er blijven maar auto’s aankomen. We gaan nu zeker niet terug want dan hebben we te veel tegenliggers. Aan het eind van de middag als de zon lager staat gaan we nog even terug het dorpje in. Foto’s nemen gaat dan stukken beter. Als we weer terug zijn komt er een Fransman kijken waar we staan. Hij staat wel op de camperplaats aan de andere kant van het dorp en zegt straks naar hier te rijden. Het is nu intussen al zo laat dat we ook maar blijven. Lekker slapen in smurfenstad, dat doen we niet dagelijks.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Leuk dat het er toch nog is, had ergens gelezen dat de smurfen er weg moesten.

NewNomads 2019-10-22 13:33:50

Er stonden ook nauwelijks smurfen. Iemand schrijft net op polarsteps dat die er vroeger wel stonden en weg moesten vanwege auteurs rechten

Camperikelen 2019-10-22 20:50:54
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.