Op de fiets naar Porto

Portugal, Cedofeita, Santo Ildefonso, Sé, Miragaia, São Nicolau e Vitória

Vandaag gaan we Porto bezoeken op de fiets. We hebben gisteren een kaartje gekregen van onze Nederlandse buren en samen met Maps.me op de gsm moet het vast lukken om in het centrum te komen. Het is niet ver fietsen. We komen nog langs een andere camperplaats waar een Nederlandse tractor met aanhanger staat geparkeerd. Even een foto nemen van dit bijzondere kampeervervoermiddel.

We wilden eigenlijk naar boven fietsen, maar komen langs de Funiculair dos Guindais, het kabeltrammetje dat je voor € 2.50 per persoon naar boven brengt. We zien dat je er met de fiets in mag en zowaar Yara mag ook mee. De fietsen erin krijgen kost wel even de nodige moeite, maar ook dat lukt. Boven gekomen blijkt dat we nog met een lift verder moeten. Hier past eigenlijk helemaal geen fiets in, maar de Portugese jongen die bij ons in de kabelbaan zat laat zien hoe het wel kan. Een beetje manoeuvreren, fiets wat optillen en zo gaan we om beurten het laatste stukje naar boven. En dan staan we midden in het oude centrum van Porto.

Nu zijn wij geen fanatieke stadsbezoekers en in musea komen we zelden, zeker niet met een hond erbij, dus daar weten we ook weinig van. Maar het is wel mooi om vanaf boven over de stad te kijken en ook te zien hoe veel pelgrims vanaf hier aan hun tocht beginnen. We zijn niet de enigen die Porto bezoeken, want het is enorm druk. Bussen vol met mensen worden hier afgezet. Ook zijn er veel groepen op de fiets. Opvallend is ook dat er erg veel Nederlanders zijn.
We gaan steeds een stukje verder, zetten de fietsen dan vast en lopen wat rond. Op een gegeven moment wordt het zo ontzettend druk dat we het niet meer prettig vinden.

We dalen verder af tot we weer beneden aan de rivier zijn. Nu kijken we op de stad en eigenlijk vinden we dat leuker.
We zijn dus geen grote cultuursnuivers, maar vinden het wel fascinerend om te zien hoe zo’n stad tegen de rotsen is opgebouwd.

Ook hier lopen veel mensen rond. We gaan de Ponte Dom Luís brug over en nemen plaats op een terras om wat te eten en te drinken. Er branden terraskachels, want het is een wat kille dag. De zon laat zich niet zien vandaag. Gelukkig blijft het wel droog. Na het eten wandelen we nog wat rond want ook hier is van alles te zien en te beleven. Daarna fietsen we terug naar de camper.

https://youtu.be/gxDL2aqqBJI

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

wat weer een leuke foto's. Porto is erg mooi. Lissabon lijkt er veel op. Ook die trammetjes. Wat een leuke trekker met aanhanger. Geniet nog maar lekker.

Ity 2019-09-20 22:03:45

Inderdaad wat grijze luchten, maar best hele gave kiekjes hoor. Porto gaan we zeker aandoen. Vast genoten vandaag 👍

Paula Schuring 2019-09-20 22:11:37

De replica van het voormalig Portvervoer schip ligt nog steeds aan de kade bij de Port proeverijen zie ik! Proost op jullie reis.

Lia 2019-09-20 22:13:10

Wat een drukte, zou ook niks voor ons zijn. Wij waren daar in 2005. Toen waren er straten waar niemand liep. Is toch aangenamer. Wel weer prachtige foto's. Die mist hebben wij ook in het voorjaar langs de westkust ook vaak gehad. Wat ik me herinner was de stag niet zo groot. Goed te wandelen.

Roze-Riet 2019-09-20 23:13:17

Weer heel erg leuk om alles te lezen En de foto's te bekijken

Martje 2019-09-20 23:39:51

Leuk verslag en mooie foto's, denk 25 jaar geleden geweest. Staat nu op de planning voor volgend jaar. Starten in januari, Spanje en aansluitend 3 maanden Portugal, zin in.😎🤗 Veel plezier nog. Gr.Ineke

Geert en Ineke On Tour 2019-09-21 09:50:19

Wat een prachtig verslag heb ervan genoten werd er helemaal blij van. Hoop jullie te blijven volgen Nog heel veel camper plezier.

Willy Mulder Meijer. 2019-09-21 17:07:27

wat leuk met die tractor hij komt uit mijn woonplaats Hoorn laats was hij nog op tv op sbs bij dennis van der geest

janellyvandenbergs.reizen 2020-01-24 11:34:32
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.