Pamplona

Spanje, Pamplona

We rijden vandaag naar Pamplona. Ook tijdens deze route zien we weer overal pelgrims. Regelmatig staat er een bord met overstekende wandelaars.

We parkeren de camper op de camperplaats vlak bij het centrum. Voor een tientje mag je daar 24 uur staan.We wandelen door het park van de citadel naar het centrum. Het is een beetje zoeken waar we moeten zijn. We zijn niet zulke fanatieke stadsbezoekers, maar af en toe is het wel leuk. Er zijn hier diverse renovaties, waardoor sommige gebouwen er niet mooi uitzien. We komen ook langs de arena, waar de stier gevechten plaatsvinden en wandelen door de straten, waar de stieren jaarlijks rennen. Het geeft ons een akelig gevoel en we zouden er niet graag bij zijn.

Rond twee uur krijgen we honger en zoeken een leuk plekje aan het Plaza del Castillo.
Voor een karig bedrag hebben we een driegangen menu, inclusief, water, brood en wijn. Een tafel verder komen wandelaars zitten. Alle schoenen worden uitgedaan en er is even relaxtime. Wij lopen de route zelf niet, maar proeven toch wel een beetje de sfeer.
We kijken nog wat rond en lopen daarna weer terug naar de camper.

https://youtu.be/jcU-aHuJL9o

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Pamplona, de stad van de arena en de stieren. Vaak van gehoord maar ik hoef er ook niet bij te zijn. Geweldig om al die pelgrims te zien, dat geeft een apart sfeertje. Jullie hebben een nette camperplaats en .....voordelig gegeten, maagje goed gevuld met water, brood en wijn en alles wat erbij hoort. Leuke foto’s.

Tiny 2019-09-05 09:02:01

Leuk verslag hoor. Ga deze info bewaren als wij eind volgend jaar gaan overwinteren. Kun je in Pamplona ook met de camper staan van 7.45 lengte? Op de video zag het er niet zo groot (qua lengte bedoel ik) uit.

Ad 2019-09-08 17:15:29

In 2014 Pamplona aangedaan ( toen op nieuwe cp gestaan maar zo warm dat we doorgegaan zijn naar camping met zwembad) hier lagen folders van het natuurpark Navarra. Daar geheel doorheen gereden off road schitterend. Je waant je in Amerika

Paula Schuring 2019-09-08 21:02:58

Jahoor Ad dat kan wel. En ja het is een stadscamperplaats. Iedere camper heeft zijn eigen vak.

Camperikelen 2019-09-08 22:01:31
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.