Antelope Canyon en ingewikkelde tijdzones

Verenigde Staten, Antelope Canyon

Zoals in het vorige verslag aangegeven zijn we vandaag naar Antelope Canyon geweest. Toen ik telefonisch reserveerde hadden ze alleen nog plaats op de allereerste rit. 6.40 uur aanwezig daar😴, dat betekend dat we om 4.30 uur de wekker moesten zetten. Het duurt wel even voordat iedereen is aangekleed, gegeten heeft en de camper weer rijklaar is. Gelukkig wisten we inmiddels dat we een andere tijdzone ingegaan waren!

Keurig op tijd stonden wij daar.....helemaal alleen! Het ging ineens dagen dat die man aan de telefoon zei 'mountain-arizona time'. Waarbij ik nog dacht: dat weten we inmiddels wel. Maar nu blijkt dat Arizona weer niet mee doet met zomer en winter tijd😩 en er dus ook een uur verschil tussen Utah en Arizona zit. Dat is toch helemaal niet handig?!? We waren er dus een uur te vroeg! Vooral Neil vond heel vroeg opstaan voor niks minder grappig. Omdat de camping over deze twee staten ligt is het bij de receptie ook een uur vroeger of later (ik volg t niet meer inmiddels🤔) dan bij onze camperplaats.

Maargoed... nu hadden we wel tijd om nog even langs horseshoe bend te gaan. Hier loopt de rivier de Colorado in een hoefijzer vorm.
Na dit bliksembezoek waren we voor de tweede keer op tijd om mee te gaan met de tour voor de antelope Canyon.

We bezoeken de upper Canyon omdat dat minder klimmen en klauteren is. Het is een smalle kloof van 40 meter hoog die helemaal uitgesleten is door wind, modder en water. De Antelope canyons liggen in een navajoreservaat en kunnen daarom niet zelfstandig bezocht worden. Met jeeps ga je een stukje door een woestijn gebied en dan ben je er ineens. Ik mocht met Lana en Tim binnen in de jeep en de rest zat op de buitenbankjes achterop. Als je aankomt lijkt t niet veel. Maar zodra je binnenstapt in de kloof weet je waarom het zo bekend is! We hebben mooie foto's gemaakt. Lana en Tim hadden nog wat last van het vroege opstaan en tim heeft eens getest hoe dat klinkt als je heel hard gilt in de Canyon, maar dat is uiteindelijk allemaal goedgekomen.

Morgen vertrekken we naar Zion national park.


Geschreven door

Al 10 reacties bij dit reisverslag

Hey! Ziet er allemaal waanzinnig mooi uit jongens! Ik zit elke dag met smart te wachten om vanuit NL toch een beetje mee te reizen :) ik heb mogelijk wel een tip? In ieder geval kan ik op mijn android bij de wekker, verschillende plaatsen ingeven. Als je dan in je wekker kijkt dan geeft hij alle plaatsen aan.. misschien dat je zo de bestemmingen qua tijd een beetje in de gaten kunt houden... Groetjes Nous!

Noushka 2016-04-23 13:15:57

Leuk hoor om jullie zo te volgen!! Mooie reis, nu al! En dan komt er vast nog veel moois bij!! Geniet!

jolanda 2016-04-23 13:16:57

Hey Noushka, dat hebben we gedaan. Maar telefoons gaven allebei wat anders aan, radio en tomtom ook. Waarschijnlijk omdat we precies op de grens zitten. Maar toch bedankt!

wendyneil 2016-04-23 13:23:56

Wederom prachtig!!

kim 2016-04-23 14:15:59

Nu zie ik pas wat wij gemist hebben! Echt prachtig zeg! Heb echt spijt dat we niet een uurtje gewacht hebben destijds 😪 Nu op naar de eekhoorntjes in Zion. Wordt vast een heerlijke dag. Enjoy!!!

Rob 2016-04-23 14:24:57

Wouwww...wat is het daar mooi zeg!

Belinda 2016-04-24 06:49:02

Prachtig!

Miranda 2016-04-24 08:57:28

Super leuk om jullie te volgen en telkens de gebeurtenissen te lezen. Heel veel plezier

Bianca 2016-04-24 10:15:54

23 april doet het niet bij mij

tom 2016-04-24 14:33:15

Wat een prachtige natuur, overweldigend en dan zien we het alleen nog maar op de foto's. We vinden het fijn om mee te mogen genieten via pindat. Hebben jullie wel rekening gehouden met dat "gezuip"van die camper (haha), das niet niks of kost de benzine daar maar een paar cent ?

Rien en Jeanet 2016-04-24 15:03:38
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.