Patras, de brug

Griekenland, Nafpaktos

Na een overheerlijk ontbijt met zelfgemaakte lekkernijen gaan we de koffers pakken. We krijgen instructies over hoe we het horloge in ontvangst kunnen nemen. De hotelier maakt er een serieuze zaak van. De bedoeling is dat we met whatsapp op de hoogte worden gehouden.
Maar eerst de boemel. Deze staat al klaar op het station. Niks oud geval : is moderne trein compleet met AC en besproken plaatsen. ????: er zit zo goed als niemand in de trein. De conducteur zegt dat de voorin de coupe mogen zitten. Mazzel want zo kunnen we goed foto's maken. Anders dan de terugreis want toen zat de trein stampvol!
Wat een leuke rit: je rijdt door mooie gorges met beneden rivieren en steile rotsen. Soms rijden we bijna over het terras van een cafe! In Diakrofto, een zo ogenschijnlijk toeristisch dorpje, nemen we snel een kop koffie en springen weer op de trein.
En inderdaad stappen er hordes toeristen in; het blijkt trouwens ook een mooie wandelroute te zijn, je loopt dan deels over het spoor.
Terug in Kalavrita stappen we in de auto op weg naar de brug van Patras en het horloge. Er is inmiddels geappt dat het horloge om 17.30 uur opgehaald kan worden.( Kosten waarschijnlijk €5: die sturen we wel op naar Guesthouse Stemnitsa). Er volgt een uitgebreide beschrijving hoe wat waar, erg zorgzaam in ieder geval.
De weg maar Patra is weer prachtig, een beetje Zwitserland gehalte. Wat minder bergachtig dan eerder en groener. Ik zie in ieder geval genoeg wandel mogelijkheden.
We besluiten eerst naar het hotel te gaan, aan de andere kant van het water, dus over de mooie brug (3 km) . Niet in de gatende hebben gehad dat je elke keer €13.80 betalen moet. En we moeten weer terug om het horloge te halenšŸ˜–
Bij navraag krijgen we een pasje: hiermee mag je binnen 3 uur nog een keer gebruik maken van de brug. Jammer, dat lukt dus maar een keer. Nou ja opsturen was duurder geweest.
Bij aankomst in het hotel moet de eigenaresse nog worden gebeld. Die is er snel; het is een kleine kamer, maar van alle gemakken voorzien en met een geweldig uitzicht over de Venetiaanse haven. Het is een gezellig stadje.
We krijgen van haar de instructies over een en ander, bv dat het ontbijt om 9.30 u is, ivm met de nachtopening van de bar, die beneden is. Verder krijgen we nog een adresje om origineel grieks te eten.
Dan gaan we op pad voor het horloge; dankzij google maps is het snel te vinden. Het is een soort afleverdepot voor post/ pakketjes die met regionale bussen worden meegegeven. Een slim systeem.
En inderdaad het horloge is om 17.30 u aangekomen!
Gauw weer terug naar Nafkaptos waar ons hotel (J. SponšŸ¤”) staat. Henk is zwaar onder de indruk van de brug, dus we maken menig foto.
In het hotel de restanten aan wijn en chips even opgegeten, gezellig op het balkon! Om de koffers te pakken hebben we morgen nog tijd genoeg.
Het restaurant is een schot in de roos: weer eens wat anders dan het traditionele voer.
Ik neem een soort stoofschotel met champignons en mosterdsaus, hetgeen met Kerst wordt gegeten, las ik.
Maar op de een of andere zitten we allebei zo snel vol. Van de salade vooraf misschien?
Na het eten hobbelen nog even door het dorp.
Volgens ons is het stapavond voor de Grieken, want alle terrassen zitten stampvol!! Heel gezellig.
Bij thuiskomst zitten we nog even op het balkon en genieten van de drinkende / kletsende lui aan de haven beneden ons.
Eenmaal op bed doe ik de AC aan, pracht ding met een plaat van Klimt erop!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.