Maligne Canyon Lake

Canada, Jasper National Park

17 september
Jasper
De weersvoorspellingen waren goed voor vandaag, maar ik weet het niet, de lucht trekt weer aardig dicht.
We hebben een rustdag: gaan naar MALIGNE CANYON en LAKE een " must have seen" in Jasper. Het meer is ongeveer een uur rijden, de canyon is dichterbij: deze is heel mooi, smal en erg diep. Ook de mensen uit Ommen staan vol bewondering te kijken (!...)
Verder omhoog komen we bij het MEDICIN LAKE, een meer dat om deze tijd 'leeg begint te lopen' (als gevolg van een soort onderwatersysteem, erg kleine stroompjes, die in het voorjaar de hoeveelheid water niet aankunnen, en in de herfst/winter, wel , dus dan loopt het leeg..als we langs het meer rijden is er weer een opstopping: een kudde dikhoornschapen banjert over de weg, rustig erheen en weer lopend, snuffelend aan de banden..mooi moment om foto's te maken. De weg naar het meer is wat saai, maar het meer zelf idd prachtig, langgerekt en weer omzoomd met hoge bergen, maar koud!! Waterkoud..we lopen een km of 4 maar gaan snel weer naar de camper om op te warmen met een kopje soep.
We rijden terug naar Jasper: willen naar VVV en natuurlijk om de appjes te checken onder genot van bak lekkere koffie..ik ga op zoek naar een paar campings.
We besluiten door te rijden naar Clearwater, een km of 250-300 hier vandaan.
Bij het VVV kunnen ze ons niet veel verder helpen.
Als we nog even teruggaan naar de camping komen we fam wapiti weer tegen, en de bull is zwaar bronstig: hij staat vgl ons stijf vd testosteron, burlt en scheurt aan jonge struikjes, maar de dames zijn niet onder de indruk.
We eten bij een Griek, jag (!), nog weer even koffie wifi en maar weer naar huis ??


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.