Rustdag in Nafplion en theater van Epidaurus

Griekenland, Agios Adrianos

Vandaag een rustdag, ook heel lekker. We laten een ontbijtje uit het nabij gelegen dorpje brengen: verse jus, toast (bleek een tosti) en nuttigen die op het terras. Het wordt weer een warme dag, boven de 30o, maar in de loop van de dag begint het wat te waaien. We surfen ons ondertussen suf op het internet, op zoek naar wat we verder deze vakantie gaan doen: genoeg te zien/ doen😏
De eigenaar brengt ondertussen het wasje weer terug, wat een luxe leventje!!
Tegen het eind van de middag gaan we naar het theater van Epidaurus, het is nu minder heet en druk.
Een erg mooi theater, met een fantastische akoestiek! En plaats voor 14.000 man. Zelfs als iemand op normale toonhoogte in het midden spreekt is hij bovenin goed te horen.
Het maakt deel uit van een plek gewijd aan Askleipion, met restanten van een tempel en er heeft ook een stadion gestaan, met een soort hostel, dat plaats bood aan honderden mensen, ook die b.v. in quarantaine moesten.
We bezoeken mog even het museum daar ter plaatse dat verschillende artefacten laat zien en platen met een weergave zoals dat vroeger uitgezien moet hebben.
Ik wil daarna nog naar de oude haven van Epidaurus, maar die kunnen we niet vinden. Wel een heel klein theatertje dat ze aan het restaureren zijn.
We gaan terug naar Nauplion, eten daar heerlijk met live muziek op de achtergrond en babbelen nog even met een engels echtpaar dat 2 kinderen in Nederland heeft. Ze vindt het hier erg "gezellig". Het echtpaar reist een vriend achterna, die een wereldreis op zijn motor maakr. Hij heeft zijn vrouw verloren en zijn zaak. Om de 2 maanden zoeken ze hem ergens op.
I.p.v. Turkije hebben ze hem hier ontmoet. Heel lief, maar je moet er dan wel de tijd / het geld voor hebben
En dan maar weer naar 'huis'..

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.