Glacier NP

Verenigde Staten, West Glacier

11 september.
Omdat we niet precies weten waar we moeten beginnen gaan we eerst naar het info centrum van Alberta: op advies van de Amerikanen, gaan we daarheen, misschien kunnen zij ons advies geven over wat de beste route naar Banff, Jasper NP is.
En dat kan ze. Het infocentrum van Glacier NP ligt in het park zelf. Daar halen we informatie over de boottocht van een uur (lake McDonald); die gaan we om 13.30 uur doen en daarna de wandeling naar Avalanche lake, over de Cedar trail, dan naar boven, eerst langs een rivier, dan verder de bult op.
Na de lunch op het parkeerterrein van McDonald lodge gaan we het water op:
De tocht over het meer is prachtig, de bergen reflecteren in het water, dat door het gletsjerzand zo'n mooie kleur krijgt. Het meer is 16 km lang en 160 m diep. Mooie foto's zijn er te maken..
Nu tijd voor actie: de wandeling. Dat deze zo 'lang' zou duren wist ik ook niet, maar a la, wat bewegen is goed voor een mens.
Het eerste stuk gaat over een houten looppad, bij grote bomen langs, red ceders oa. Een mooi beschaduwd pad, dat later bij een rivier langs loopt. Net op het moment dat je helemaal de moed dreigt te verliezen kom je bij het meer uit, ook weer zo mooi!
Na even gepauzeerd te hebben denderen we naar beneden.
Ik moet van Henk in de annalen vermelden dat we meer dan 2 uur gewandeld hebben, dus bij deze.
In het 'dorp' West Glacier eten we een hapje, niet slecht..
Dan weer naar 'huis'...kaarje leggen, want het internet is knijtertraag..
Morgen vroeg op, om 8 uur klaar staan voor de tocht met de rode bus?






Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.