Clearwater BC

Canada, Clearwater BC

18 september
Op weg naar Clearwater.
Bij het opstaan zien we fam Wapiti op de camping, Henk wil de bull op de foto, maar die ziet hem voor een vrouwtje aan??; op het moment dat hij weg wil lopen knapt zijn slipper!!
Hij verschuilt zich achter een boom en het mannetje druipt af, wat een avontuur op de vroege ochtend, voeg daarbij de sexscene van 2 wapiti's en de dag kan niet meer stuk?.
In tegenstelling tot de weersvoorspellingen is het grauw en grijs, zo nu en dan regent het.
Na alle emoties rond de wapiti's die doodgemoedereerd naast je camper grazen gaan we op pad, richting zuid-oost, uiteindelijk weer naar Vancouver.
Hopen dat het weer nog opknapt..
Ook weer een mooie route, met een stop bij Mt Robson met zijn 3954 m de hoogste berg van de Rockies. De top ligt wel in de wolken, maar ala.
We vervolgen onze weg langs de Thompson River, de bergen worden geleidelijk langer, meer glooiend. De lunch gebruiken we aan de rivier in de hoop hier alvast zalm te kunnen spotten, maar helaas. We vervolgen onze weg en komen in Clearwater, een KOA camping, goed geoutilleerd. Ter ere van Harries 65e verjaardag gaan wij uit eten, volgens Tripadvisor zit een goed restaurant in de buurt en inderdaad , net nieuw.
Aardige man, biologieleraar die voor ons opzoekt iets over de zalmtrek.
Ik eet heerlijk gestoofde soort klapstuk ,Henk zalm, smokeye.
De weersvoorspellingen zijn slecht: we besluiten naar Kamloops te gaan , een redelijk grote stad zo te zien.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.