Rondtoer vanuit Karavostasi

Griekenland,

We hebben gehoord en gelezen dat een rondje 'middelvinger' de moeite waard is, dus dat gaat vandaag gebeuren.
Na de gebruikelijke ochtend ceremoniën gaan we richting zuiden.
Het is al weer prachtig weer. Alhoewel het in de loop van de dag vaak gaat waaien.
We passeren Areopolis en zakken verder zuidwaarts tot we de afslag "Geolimenas" zien. Op de kaart geel aangegeven, wat inhoudt dat het het rondkijken waard is.
En inderdaad, weer een leuk dorpje aan de haven, waar 's nachts de vis wordt gevangen, die de dag erna dan vers op je bord ligt. Dorado's, inktvis, garnalen, kreeften, baarzen, noem maar op. Als je niet van vis houdt moet je hier niet zijn.
We babbelen even met de kelner die zo bereidwillig is om een en ander te laten zien: dus hier drinken we koffie en beloven vanavond te komen eten. We maken onze belofte niet waar: het is toch wat ver om op een avond heen en weer te rijden. Hopelijk mist hij ons niet😏.
We gaan verder naar het zuiden, langs de kust. De omgeving wordt steeds droger en ruiger. Uiteindelijk buigen we nog verder naar het zuiden af, tot we niet meer verder kunnen. Het laatste stukje houden we voor gezien, ziet er erg toeristisch uit. We rijden een eindje terug om via het oosten weer terug te gaan. Even weer een weggetje naar de kust en weer zo'n piepklein haventje met tavernes: de stoelen staan zo wat in het water. Achileion.
Toch maar een lunchje: Henk tosti en ik Griekse salade, die niet komt. Dan niet. Daarna wandelen we naar de uiterste punt, waar aan beide kanten de zee is te zien. Wat mooi, een klein kapelletje op de rand. En de zee zo intens blauw.
Ik kom tot de conclusie dat de Peloponessus nog heel veel authentieke trekken heeft, dit in tegenstelling tot de eilanden.
Via de "binnenlanden" gaan we weer naar de westkust, veel geslinger, verstilde dorpjes en weinig toeristen hier.
Eenmaal in het hotel aangekomen gaan we overleggen wat we verder in de vakantie gaan doen.
Eigenlijk hoeft Zakynthos niet meer. Met de boot over kost toch gauw 2 dagen en op de Peloponessus is nog genoeg te zien.
We willen in ieder geval nog naar Sparta en morgen naar de grotten.
Straks even vragen of we de overnachting met 1 nacht kunnen verlengen: dat kan de juffrouw zelf niet besntwoorden, morgenochtend graag even terug komen😑
Voor ons eten gaan we naar Areopolis. Het is er wederom erg rustig,, maar we strijken uiteindelijk toch maar op een terras neer, waar we door de harde wind ook weer naar binnen worden gedreven.
Het eten is matig, maar het homemade toetje (griesmeel met rozijnen, noten) en de koffie vallen goed...
Terug in het hotel nog even wakker zien te blijven, anders wordt het wel een hele lange nacht.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.