Icefield Parkway

Canada, Jasper

16 september
Van Banff naar Jasper over de ICEFIELD PARKWAY.
Het eerste stuk komt bekend voor: naar Lake Louise. Het heeft geen zin om nog eens naar Lake Morraine te gaan, want de lucht zit nog dichter dan gisteren. Helaas, dit biedt weinig goeds voor de mooie route die ons te wachten staat. En mooi is die!
Hoge bergen rijzen aan weerskanten van de weg op en gelukkig heef het gesneeuwd, dus de toppen zijn nu wit en steken mooi af tegen de blauwe lucht die soms door de wolken heen piept. Erg indrukwekkend
We stoppen regelmatig om te genieten van de mooie uitzichten, beekjes, bergtoppen en mooi gekleurde hellingen: de indian fall is in aantocht. Het zijn vooral de berken die al geel kleuren en ik denk, laag bij de grond ook de bosbesenstruiken. Het geeft een mooi kleurenpalet zo op de berghellingen.
Op het uiteindelijke deel van de icefields is het weer verschrikkelijk druk. Je kunt met speciale bussen gletsjers op gereden worden. We lopen een eindje die kant op..
Ik denk dat nog niet zo lang geleden je door de gletsjers reed, maar die hebben zich angstaanjagend snel terug getrokken..net nu schijnt de zon, wat een machtig gezicht, toch. Je kunt ook een wandeling over de gletsjer maken o.l.v. een gids. Maar dat doen we de volgende keer??
Het laatste stuk is ook mooi ,maar minder spectaculair, en ach ja, alles went..
Onderweg zien ik een camping die al vol is (?!). Oh...
We hebben natuurlijk niks besproken: wie overnacht er nu in Jasper?? Nou, wij zijn niet de enigen..van de 2 campings vlakbij Jasper kiezen we de kleinste: alle plekken met electra zijn al bezet, oh...en van de andere camping ook. Nou dan maar zonder, moet lukken. Kachel is het belangrijkste?
Het is verder een prachtige camping, aan de rivier ,met mooie plekken in het bos. Ze waarschuwen wel voor wild (?)
Als we zijn geïnstalleerd gaan we naar Jasper, een leuk stadje weer met een hoog toeristengehalte en veel grijze duiven met veeeeeeel campers, tjonge jonge, dacht dat wij de enigen waren.
We eten lekker, Henk rode poon, ik heilbot, daarna even op zoek naar wifi met koffie en die vinden we al snel: tegelijk een wasserette! Even alle appjes, mailtjes bekijken, het weer (zonnig met wat wolken ,niet slecht) Kunnen we in ieder geval morgen naar Lake/ Canyon Maligne. Schijnt erg mooi te zijn.
Dan weer terug, Henk gaat opeens langzaam rijden, een kudde wapiti's over de weg. Het mannetje staat vlak naast me!! Wat een kanjer , wat een gewei. In mijn enthousiasme pak ik de iphone, die ligt voor het grijpen, maar omdat het donker en ik door het raam fotografeer, zie ik alleen het raam??. Helaas pindakaas.
'Thuis' gekomen leggen we nog een kaartje en om half 11 gaan de lichten uit..

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.