Pylos , de eerste dag

Griekenland, Pilos

Pylos eo
Ik had al gelezen dat de eigenaresse ook wel eens TE hulpvaardig kan zijn: als wij op zoek willen naar een ontbijt
treffen we haar al in de hal aan, klaar om te vertellen waar we zoal heen kunnen: kasteel met nieuw museum, baai zus, baai zo, verschillende stranden, baaien, restaurants: teveel om op te noemen of om in 2 dagen te bezoeken. Dit alles natuurlijk onder het genot van een kop koffie en lokale koekjes. Gewapend met de nodige informatie kunnen we op zoek naar een ontbijtmogelijkheid: genoeg keuze. Om het centrale plein en bij de haven zijn genoeg eet-/ drinkgelegenheden.
Ondertussen is het al eind van de ochtend, en wordt de zon al aardig warm. Te warm voor het kasteel, dat we gezien moeten hebben.
Dan maar eerst noodwaarts naar de "golden beach", waarvan we de ingang al eerder voorbij zijn dan we in de gaten hebben.
We rijden door naar Voidakilia, waar een prachtige baai ligt , 3/4 rond met een mooi geel strand er omheen. Helaas is er ook weinig beschutting..we lopen er omheen en gaan onder een boom in de schaduw zitten, herinneringen ophalend over vakanties vroeger met de kinderen. Daarna lopen we nog naar een strandje waar de klei goed je huid is, maar
a. is de afdaling te steil en b. is het strand ook ingenomen door naturisten...zoals de eigenaresse al aanhaalde.
We rijden nog wat verder noodwaarts en komen bij restaurant Ammonithes: vanavond na 8 uur wordt er een biggetje aan het spit geregen, nu iets te vroeg, dus we gaan voor de de Griekse salade en gehaktballetjes. Weer lekker..
Omdat we geen handdoeken badpakken bij ons hebben maken we maar een strandwandeling: nergens is het echt druk.
Loom van de warmte gaan we terug naar het hotel eerst maar weer te chillen en om een uur of 9 gaan we lopend naar beneden om naar restaurant Kouros te gaan, door de eigenaresse aanbevolen. En idd het is net even meer dan de andere restaurants.
De klim weer naar boven is minder leuk, maar valt achteraf ook wel weer mee.
Er volgt een nacht met weinig slaap

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.