4e dag Yellowstone

Verenigde Staten, Yellowstone

6 september
De 4e dag Yellowstone
We worden wakker , en de lucht is strak blauw, niks sneeuw gelukkig. Het is wel koud, maar dat geeft niks: het is droog iig.
Na de gebruikelijke ochtend rituelen Bas even face-timen, die is jarig vandaag , 42?? Het wordt een kort gesprek, want de verbinding is erg slecht. Nou het idee, he?
Dan weer op weg naar het park. Het is gelukkig niet zo heel erg druk. Wel een file in het begin. Maar dat kan ook zo maar veroorzaakt worden door overstekende bizons of zo.
We gaan eerst naar Mammouth springs in het Noorden, Norris geisers is tijdelijk afgesloten.
In Mammouth is er weer een heel ander landschap, eigenlijk een berghelling met verschillend geisers, die terrassen gevormd hebben, weer heel mooi en weer zo anders. We lopen en klimmen bij de verschillende geisers langs.
De plek is overladen met toeristen, opvallend veel Indiers..maar goed , zij willen het park ook bekijken?. Met als gevolg filevorming.
Op de terugreis nemen we Norris Basin mee, idd een basin met 2 spuitende geisers, wat weer een mooi plaatje, wat een mooie kleuren gesteente, veroorzaakt door bacteriën en algen. Ik maak weer de nodige foto's: alles is zo mooi! We gaan toch ook nog even bij de Steamboat langs, de grootste geiser van het park, die ongeveer 91 m hoog worden kan. Maar de erupties zijn heeeel onvoorspelbaar. De laatste was 3 sept 2014.
We gaan naar onze camper, het wordt kouder en we hebben alle highlights van het park zo'n beetje wel bekeken. (!) zeer de moeite waard geweest!
Op de terugweg nemen we een hapje eten en dan naar de camping.
Plannen maken voor morgen, want dan gaan we wee verder naar het Noorden, de Rockies in.
Vanavond voor het eerst een spelletje gin rummy gespeeld, op onze eigen manier: gezellig






Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.