Vancouver dag 2 op de fiets

Canada, Richmond

Het ontbijt zit niet bij de hotelprijs inbegrepen, dat moeten we elders scoren. En laat er nu net a.d.overkant een Mac zijn?. Daar lekker ontbeten met de bekende Mac meuk, in het zonneteje op het terras. Het lijkt een mooie dag te worden.
Op naar de fietsenwinkel, downtown Vancouver, toch nog een beste wandeling vanaf het metrostation. Het reizen met het openbaar vervoer is inmiddels een fluitje van een cent.
Mijn fiets bevalt prima, die van Henk is eigenlijk te klein.
Gewapend verder met helmen, fietsmandjes en een slot gaan we op pad. Maar eerst een ATM zien te vinden: dit duurt even maar het lukt.
Maar voor ong € 48 is de fiets meer dan 6 uur tot onze beschikking....
Ja, dan is het ondertussen ook weer tijd voor de lunch. Hetzelfde restaurant maar weer?
Samen een pizzaatje. Alles is ook hier veel en groot, daarom delen we heel veel en mn de koffie.
Na de lunch kan het echte werk beginnen: eerst maar eens om de creek, d.w.z. op de kaart kun je er om heen.....een prachtige route langs het water.
Wel druk, zondagmiddag en mooi weer. Er zijn daarom veel recreanten: zwemmen, skeeleren, wandelen, hardlopen: iedereen wil genieten van het mooie weer.
Opvallend is dat alles dor en droog is: het gras is geel en er staat op de perrons aangekondigd dat de treinen ad buitenkant niet meer worden schoon gemaakt in verband met de droogte.

Midden in de creek ligt een eilandje , gezellig, met veel horecagelegenheid. Maar daar moeten we niet zijn, wel op die hele hoge brug boven ons, anders komen we niet ad overkant terug?.
Maar ook dat lukt, flink trappen maar. Maar op de brug weer een mooi uitzicht over de Creek.
Wij hebben wel een kopje koffie verdiend, weer met uitzicht op het water..
Op het programma staat verder Stanley Parc, , ad noord-west kant van downtown.
Weer een mooie omgeving, de fietstocht gaat ook hier weer helemaal langs het water. langs het water. Uitkijken voor brokkenpiloten: niet iedereen heeft veel fietservaring.
Inmiddels is het 5 uur.
Het plan wordt om eerst te eten en dan naar het hotel terug te gaan: bij ons in de buurt is weinig eetgelenheid, behalve de Mac en Holiday Inn.
We gaan weer naar dezelfde tent. We worden nl gelokt door een geweldige zanger: jammer dat hij geen cd te koop heeft. Ik ga voor de tapas, Henk een gezonde salade: sterk, hoor!
De fietsen brengen we terug, langs het water weer naar het metrostation.
Het wordt 's avonds toch snel frisser...
Henk ploft om 21.30 u uitgeput van het fietsen en de jetlag in bed.
Ik neem een slaaptabletje en slaapt zo waar tot 5.30 u!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.