Pylos, een bezoek aan Niokastro en een rondritje langs de zuidkust

Griekenland, Pilos

Het ontbijt halen we bij een patisserie, met een lekker bakje koffie.
Het is nog redelijk vroeg en nog niet te warm , dus we rijden naar Niokastro. Inderdaad ook prima vanuit het dorp lopend te bereiken, maar ons leek het wat ver.
Er zijn weer erg weinig bezoekers, ik had zeker voor de zondag meer drukte verwacht.
We gaan wederom tegen gereduceerd tarief naar binnen en gaan eerst naar het museum. Dit is recentelijk geopend en geeft een goeie indruk hoe waar en wat overal is gevonden. Wat een prachtige voorwerpen zitten erbij: je zal zoiets toch vinden..
Het kasteel zelf is in de 16e eeuw gebouwd ter bescherming van de mohammedanen tegen de Osmanen.
Het is in erg goede staat en geeft een goeie indruk van de burcht en de citadel van weleer.. je kunt heel goed over de burchtmuur wandelen en hebt dan een prachtig uitzicht over de zee en de baai.
Ik bezoek nog de kerk, een voormalige moskee, volgens mij en laat het gebouw met de opgedoken schatten links liggen, niet open?? Had ik toch maar even aan de deur gevoeld: door een glazen vloer kun je naar opgravingen in de zee kijken. Nou ja, een mens kan niet alles in zijn leven mee maken.
Na het gebruikelijke kopje koffie op het plein gaan we even naar het hotel terug.
Daar zijn ze de kamer aan het schoon maken . Op het balkon gaan we overleggen wat we verder nog gaan doen: Henk wil graag naar Olympia, ik naar een kloof. Niet erg dicht bij elkaar, maar de afstanden lijken op de kaart groter dan in werkelijkheid. Via Patras gaan we dan geleidelijk weer naar Athene. Ik boek een hotel in Zachros, niet ver van Olympia
Voor vanmiddag staat een tochtje zuidwaarts op het programma: via Methoni naar Koroni en dan zien we wel verder.
Het is voor half tot zwaar bewolkt: dus hoewel we nu wel de spullen bij ons hebben komt het er niet van om te zwemmen.
Methoni slaan we over en komen vervolgens terecht in Finikounda, weer een plaatsje rond de haven met weer veel restaurantjes en weer weinig toeristen...
We zitten in de haven op een bankje en bestuderen een aantal zeilboten: 2 komen uit Denemarken, Zweden, 2 uit Nw Zeeland.
Ik app ondertussen even met Annelies: ene Annie en Hans van Doorn uit Gieten zijn eens naar dit deel van de Peloponnesos vertrokken maar geen idee waarheen. En wat blijkt: ze zitten in Finikounda !! Wat heet toeval?!?!
Annelies vraagt of ze moet appen dat we even langs komen, maar dat doen we maar niet. Zo goed kennen we hen ook niet.
We rijden door naar Konori. Helemaal aan de oostkust, meest zuidelijk.
Weer zo'n leuk dorpje, maar het eindigt bij het kasteel in een soort fuik: blij dat ik niet achter het stuur zit!
We rijden terug, parkeren de auto buiten het centrum en hobbelen weer door de haven. Alweer zo'n leuk dorpje maar hier zijn de huizen wel wit met blauw..
We stillen onze trek met een pannenkoek en gaan weer terug naar het hotel.
Vanavond nog een souvlaki in een broodje voor de kleine trek.
We appen even naar H en M die in Luxemburg zijn aangekomen en met Son die een fotocursus voor een nieuwe baan heeft gehad: lijkt goed en ze verwacht ook voor deze baan terug gebeld te worden.
Straks heeft ze nog een luxe probleem..

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.