Banff en Lake Louise/Moraine

Verenigde Staten, Banff Alberta

15 september
2e dag Banff NP
Bij het opstaan blijkt het inderdaad gesneeuwd te hebben, niet veel maar zo te zien toch een klein laagje. Als we naar de lucht kijken zien we hier en daar wat blauw, maar er is ook helaas veel bewolking, kan vriezen of gaan dooien.
Ik stel voor om eerst naar de hotsprings te gaan, op een berg even buiten Banff.
Als we de camping afrijden blijkt het meer gesneeuwd te hebben dan we in de gaten hadden: de toppen van de omringende bergen zijn helemaal wit en als we boven bij de hotsprings zijn, ligt er volgens Henk wel een cm of 10: dit levert natuurlijk weer mooie winterplaatjes op❄️❄️!
We gaan het bad in, even uitzoeken hoe alles werkt..de temperatuur van het water is 38o, nou dat spreekt mij wel aan. Het komt uit de aarde omhoog als het 80o is en wordt dan gekoeld naar 38o.
Oh, wat is dat toch lekker warm.. Kom helemaal bij en ik kan ook mijn nieuwe badpak uitproberen dat al meer dan éen half jaar ongebruikt in de kast hangt..
10 min mag je erin, dan er weer uit. We blijven wat langer tot we 'gaar' zijn..
Buiten gekomen blijkt het toch nog redelijk helder te zijn. Wel veel bewolking, dus het kan beide kanten op.
Bij Evelyne's coffeeshop is, naast lekkere koffie, ook WIFI. De weersvoorspelling is voor morgen meer bewolking dan vandaag, dus gaan we toch naar Lake Louise.
Dat blijkt een goeie greep, want het valt alleszins mee met het weer.
LAKE LOUISE (lake Emerald) is beroemd om haar smaragdkleurige water. Erg mooi inderdaad, maar het wemelt er van de toeristen die vinden dat ze in allerlei idiote houdingen gefotografeerd moeten worden.
We lopen half om het meer, totaal 4 km. Lekker, even de benen strekken.
Daarna naar LAKE MORAINE een km of 11 verder. Als me iets ontroert dan is het dit meer wel: het water is spiegelglad en weerspiegelt op een fantastische wijze de omliggende bergen, heel mooi. En natuurlijk weer de nodige foto's??.
Even een bekertje koffie en dan alweer op zoek naar voer in Banff.
We komen terecht bij een wat trendy tent, het eten is goed, maar alweer koud..
Nog even bij Evelyne langs voor de koffie en wifi en dan maar weer naar de camping.
Voor morgen staat de ICEFIELD HIGHWAY op het programma, schijnt nogal spectaculair te zijn en verder wordt er 3o nachtvorst verwacht??. Laat maar komen: wij zijn erop voorbereid.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.