Athene dag 3

Griekenland, Athene

Inderdaad , we zijn vroeg uit de veren om te proberen zo de drukte op de Akropolis voor te zijn.
Wederom gaan we met de metro naar de halte Akropolis.
Bij de kaartverkoop staat onderdaad bijna niemand. Dat geeft hoop.
Maar gaandeweg wordt het weer drukker, hordes schoolkinderen en toerristen vanaf de cruiseschepen...ea loslopende toeristen, zoals wij. We passeren de tempel van mijn broodheer, Asklepios en het odeon Herodes Atticus
We moeten dus met de toereistenstroom door de Propylaeen en daar verrijst dan het Parthenon. Helaas in de steigers, maar dat is voor het goede doel. Ik kan me er weinig meer van herinneren, behalve dat het toen niet druk was er het aan het eind van de middag was. En het Erechteion blijft mooi, klein maar fijn. Ook de Carietyden staan helaas in de stutten, maar met een beetje draaien moet het lukken om er geen toeristen of steunen op te krijgen. Wat moet het mooi zijn als alles weer in de oude glorie hersteld zal zijn! We lopen nog wat rond op de Akropolis en na een uur gaan we weer afdalen.
We besluiten om na een lunch na het Akropolismuseum te gaan
Wat een prachtig, futuristisch gebouw! Het heeft veel doorzichtige vloeren, waaronder je nog opgravingen ziet.
Mooi gedaan.
Binnenin uiteraard allerlei opgegraven voorwerpen, films over hoe de Akropolis er in de loop der eeuwen uit heeft gezien, hoe restauratiewerken uitgevoerd worden etc. Heel interessant.
Na een bezoek aan dit museum overleggen we wat verder te doen.
Ik wil eigenlijk wel naar het hotel en dan vanavond weer terug. Henk wil nog wel naar het oude Olympisch stadion , Panathinaikos Stadion. Het is niet ver weg en we lopen door het nationale Park er naar toe.
Het is een hoefijzervormig stadion, waarvan het ronde deel later is aan gebouwd, toen zijn ook, ad kopse kant de tronen voor de koning en koningin geplaatst, later verhuisd naar de zijkant. We nemen een kijkje in de 'catacomben' waar de vroegere perskamer Is en de kleedkamers voor de atleten. Via een lange onderaardse gang kwamen deze dan in het stadion aan.
Ook waren er alle affiches van de moderne Olympische spelen te zien.
Via het park lopen we terug naar het metrostation om dan terug te gaan naar het hotel.
's Avonds komen we uiteindelijk toch weer bij hetzelfde restaurant in Psiri uit, als de avond ervoor.
De wijk Monasteraki blijkt uiteindelijk leuker te zijn dan ik in eerste instantie dacht...

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.