Op weg naar Olympia

Griekenland, Kakovatos

Olympia
We reizen vandaag naar Olympia, op speciaal verzoek van Henk.
We betalen en nemen afscheid van de eigenaress van hotel Anzina in Pylos en gaan maar gelijk op pad en hopen onderweg ergens een ontbijtje op te pikken. ( maar geen creampie vandaag, zooo lekker maar zooo calorierijk..
Ik wil bij een grote souvenirseinkel nog naar sloffen kijken voor mij en de kids + aanhang in een grote winkel bij Golden beach, waar we eergisteren langs zijn gekomen. Maaaar helaas geen slofjes, wel een lekker ontbijt met een donutachtig iets, lekker vers en de koffie is ook niet te versmaden.
Het is mooi onderweg, wat glooiender en groener dan Mani, de middelste vinger. Dat zag er toch ruiger en droger uit.
We tuffen lekker door. Opeens zien we water aan de rechter kant: huuuu?? Dat hoort toch links te liggen? Zijn we op weg naar Kalamata en hebben we de afslag naar het noorden gemist😴
Via een omweg zijn we uiteindelijk toch aangekomen op de plak waar we wilden zijn : Ostriahotel vlak onder Zacharonaan de westkust. Een ogenschijnlijk nieuw hotel dat pal aan het strand ligt.
Hoewel het pas half 1 is mogen we al wel in het hotel: het ziet er allemaal keurig uit. Een nadeel is alleen dat de balkons aan de strandzijde geen privacy hebben: je zit bijna bij je buurman op schoot..
We lunchen bij de overburen , die familie zijn van de hoteleigenaar en ons al gespot hadden
Dan op pad naar Olympia: het lijkt niet ver weg, maar de wegen zijn erg kronkelig en het kost best wel even tijd om er te komen. Deomgeving is mooi en ziet er een stuk vruchtbaarder uit.
Het is erg stil onderweg, niet iets wat je verwacht als je naar Olympia rijdt..maar eenmaal aangekomen, blijken we toch niet in enigen te zijn. In het dorp zelf zijn verschillende toeritische winkels en in mijn ooghoeken spot ik slofjes: straks maar even kijken😑.
In Olympia zelf is het daarentegen weer erg rustig, op een groep Russen na, die gewapend met een tablet om hun nek uitleg over ea krijgen.
Het duurt even voordat ik in de gaten heb hoe het hele complex is opgebouwd en wat waar staat.
In het oog springend zijn de Zeustempel met zijn gigantische zuilen, waarvan er 1 is gereconstrueerd en de tempel van Hera, waar voor het Olympisch vuur altijd wordt aangestoken. Verder een groot stadion en oa het gymnasium en heel veel schathuisjes, en een buitenhuis van Nero
Hierna lopen we toch nog even bij het archeologisch museum langs, helaas was het museum over de Olyische spelen al om 3 uur gesloten.
Na al deze cultuur is het nu tijd boor de sloffen in het dorp.
Ze kosten €20 pp en ik probeer natuurlijk quantumkorting te krijgen, maar helaas, mislukt..ach nou ja, de mensen hebben hier ook niet gemakkelijk zal ik maar denken.
Henk neemt nog een ijsje en daarna tuffen we weer naar het hotel.
Ik heb eigenlijk niet zoveel zin om voor het eten nog op pad te gaan, dus eten we maar weer bij 'de buren'.
Inmiddels hebben we adres in de bergen besproken , een b en b in Stemnista. Heeft een goeie waardering..al zegt dat niet altijd wat.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.