Glacier NP

Verenigde Staten, Glacier National Park

12 september
Glacier NP, toer door het NP met de rode bus
Vroeg op vandaag, de wekker op 7 uur gezet, even wennen, hoor..gelijk maar douchen, ook weer klaar. Na het ontbijt worden we opgehaald bij de receptie van onze camping: Russ is vandaag "mister guide", een aardige man met veel humor , verder kan hij op een geweldig boeiende manier verhalen vertellen. Hij doet dit werk al meer dan 10 jaar: samen met zijn vrouw. Beide wonen ze in z.Florida maar komen vanaf mei tm eind september naar Glacier NP om dit werk te doen.
Zodra we op weg zijn begint hij al te vertellen over de verschillende soorten bomen, de geschiedenis van het park en allerlei 'indianenverhalen' , erg boeiend. Je merkt dat hij liefde voor het gebied heeft. We doen de nodige stops, te beginnen bij Mc Donalds lodge, rijden dan via een prachtige weg (GOING TO THE SUN ROAD, een berg zo genoemd door de Indianen) met geweldig uitzicht op de omringende bergen naar Logan Pass, voor de sanitaire stop.
We hebben mazzel want door het stralend heldere weer is het uitzicht fantastisch.
Dan weer verder over deze prachtige weg naar de oostkant vh park.
Onderweg spotten we een eland en een beer, dit keer geen vage zwarte stip:r bij inzoomen blijkt het een echte te zijn...
We gaan het park uit en komen in een prairie-achtig gebied, waar de Blackfoot indianen wonen. (Blackfoot: door het gras dat ze in de brand staken, na paar weken weer jong gras, waar de bizons op af kwamen.) Aangezien ze aanvankelijk geen paarden, geweren hadden, dreven ze ze naar een afgrond etc.
Ook hier een rivier met een aparte kleur door het hele fijne sediment van de gletsjer, vandaar de Milky River.
De lunch doen we bij Manu Glacier Lodge, een groot hotel, Swiss style, van meer dan 100 jaar. Wat weer een geweldig uitzicht!!!
Henk eet een tosti waar je bijna niet overheen kijken kan, ik een kopje soep....?
Even nog om het hotel lopen, voor we in de bus stappen lopen er dikhoornschapen over de weg, weliswaar vouwtjes met kids , maat toch...
Het is inmiddels half 3, tijd voor de terugreis, dezelfde weg maar door het andere licht en vanaf de andere kant toch weer anders..
Half 6 worden we afgeleverd bij de camping.
We eten weer in het dorpje West Glacier, goed eten, maar weer veel teveel. Dus, voor het eerst neem ik een "doggybag" voor het restant sla met kip?
Op de camping zoeken we uit waar we heen willen. We besluiten om niet de route van de mw van het Alberta kantoor te nemen, omdat daar erg weinig campings zijn
Vandaar dat we kiezen voor een weg meer westwaarts, die Ingrid en Beet ook hebben gereden. Lastig zoeken want het internet is eeeeerg traag.
Om half 11 weer hoog tijd om naar bed te gaan??

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.