Truly gezellig!

Verenigde Staten, Waialua

Oh what a night... Toen we gisteravond nog even naar een klein winkelcentrum waren gelopen, dat helemaal verlaten bleek te zijn, zagen we al dat we niet in de beste wijk van Lihue waren terecht gekomen. We waren zo blij dat we voor alle andere dagen van deze week de leuke condo aan het strand hadden gevonden. Dit gevoel werd bevestigd toen we even later in onze kamer terug kwamen. Eerst liepen we over de galerij en hoorden we een vrouw heel hard kreunen. Daar konden we wel om lachen. Maar daarna hadden we echt het gevoel in tha ghetto te slapen. Ik zat rustig mijn nageltjes te lakken en Max was lekker op zijn laptop aan het surfen, toen er een man heel hard begon te schreeuwen op onze galerij. Maar dan ook echt angstaanjagend. Hij ging volledig door het lint. In onze voordeur zat alleen een rooster met hor-gaas dus het was enorm gehorig. Je had het gevoel er midden in te staan. De man liep het motel uit maar bleef te keer gaan. En we hoorden hem tegen dingen aan trappen. Je weet ook niet wat zo'n man van plan is. Laat hij onze auto wel heel? We hoorden de vrouw van de receptie roepen: "I'm calling the cops!". Die waren er dan ook niet veel later. Ze stonden een hele tijd met de man te bakkeleien maar we weten niet of hij uiteindelijk gearresteerd is. Aangezien we vroeg naar het vliegveld moesten ben ik maar gaan slapen. Nou ja, slapen. Ik heb ieder uur gezien. Om vier uur was er een ruziënd stel in de kamer naast ons. De scheldwoorden vlogen door het motel. Daarna heb ik alleen maar hanen horen kraaien en heb ik niet meer kunnen slapen. Met gierende banden reden we weg!

Onze vlucht naar Honolulu op het eiland Oahu was kort.. heel kort! In nog geen half uur wisten de sterwardessen (met Hawaiihemden) ons nog koffie te schenken ook. Echter hadden we een loden pijp nodig om het achterover te slaan dus landden we met het bekertje koffie nog in ons hand. Onze koffers lagen zeer snel op de band en we werden met een busje naar Alamo rental cars gereden. Na de incheckprocedure mochten we onze auto uitzoeken tussen de compact cars. Maar eenmaal op het parkeerterrein vroeg een medewerker of we een gratis upgrade wilde naar een fullsize car. Nouhou dat wilde we natuurlijk wel. Dat is maar liefst twee klasses duurder dan waar we voor hadden betaald. Toen we naar de auto's liepen waar we uit konden kiezen stond de Dodge Charger, waar we op Kauai ook mee reden, ook in het rijtje. Hij was ons zo goed bevallen dat we die wel weer wilden. Dus rijden we nu weer in dezelfde auto maar dan in het shiny wit! Op naar Pearl Harbor. Interessant om te zien wat er nu precies gebeurde die 7 december 1941. We hadden een tour geboekt naar het USS Arizona memorial om 14.45 uur. Maar we waren erg vroeg. We liepen wat rond in het museum en toen we eruit kwamen zagen we iets over een filmvoorstelling over de USS Arizona en een medewerker controleerde de tickets. De film begon al bijna dus eigenlijk zat iedereen al in de zaal. De man vroeg of we tickets hadden. Wij zeiden van niet maar hij wees op het papiertje dat uit Max z'n portemonnee stak. Max legde uit dat dat voor de tour naar het scheepswrak van de USS Arizona was. Maar het bleek dat iedereen die deze voorstelling bekeek daarna gelijk de tour kon doen. Dus hij zei dat we nog even zouden moeten wachten tot het onze tijd was. Daarna vroeg hij: "Just the two of you?" Toen we knikte zei hij dat we nu al mochten gaan. Dat was mooi want dan konden we na Pearl Harbor nog even wat boodschappen doen. Van de USS Arizona zie je een deel onderwater liggen. Ook lekt er nog steeds behoorlijk wat olie uit het wrak. Dit zie je dan ook op het water liggen.

Nadat we bij Pearl Harbor wegreden kwamen we op de zevenbaans Interstate (snelweg) terecht. Of eigenlijk een doolhof aan Interstates. Ongelofelijk! Je hebt eerder het idee in Los Angeles te zijn dan op een tropisch eiland. Dat heeft ook wel weer wat. Maar onze slaapplaats bevindt zich aan de rustige en landelijke North Shore. Na de boodschap bij de Walmart reden we naar onze AirBnB. Dit is onze eerste ervaring met AirBnB en we maken de rest van deze reis alleen nog maar gebruik van AirBnB's. We zitten bij elke BnB wel in een privéhuisje. Met ons eigen keukentje en badkamer. Wel zo prettig.

Toen we aankwamen bij onze BnB vielen we van de ene verbazing in de andere. Angel onze gastvrouw is zo aardig en je voelt je gelijk thuis. De drie honden kwamen ons gelijk begroeten. Het huisje is he-le-maal af. Uitgebreide keuken met al het kookgerei wat je je maar kunt bedenken. Een badkamer met allerlei douchegel's, zonbescherming en anderzulks. En er liggen zelfs oordopjes tegen het gekraai van de haan van de buren en oogmaskertjes voor als je ogen moe zijn van een dagje strand. De kamer zelf is echt cute. Een beach-thema is tot in de puntjes doorgevoerd. Overal hangen schelpenkettinkjes en leuke tegeltjes. Net even heerlijk en errug pittig Thais gegeten in de buurt en nu een lekker drankje in de tuin hier. Life is good!

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Haha, mooi verhaal over dat motel in Lihue. Lijkt wel een film. En zo ga je dus het ene uiterste naar het andere uiterste qua onderkomen. Gelukkig maar dat het niet andersom is. Dat er na 75 jaar nog steeds olie lekt uit dat schip is wel apart in het miliebewuste Amerika. Mooie historische plek.

Tom 2016-05-24 08:51:18

Dat zijn een heleboel ervaringen in een dag, wat een verschillen. Pearl Harbor zal indrukwekkend geweest zijn. BnB ziet er zeker cosy uit. Fijne dag vandaag en tot morgen.

Hielie 2016-05-24 08:52:33

Wat goed dat jullie dat hotel nog hebben geruild voor die leuke condo zodat dit maar 1 nachtje was. Klinkt echt niet goed. Maar nu dus weer een adresje dat helemaal top is gelukkig. En ja hoor, meneer en mevrouw krijgen zomaar een gratis upgrade voor de auto, dat wordt straks weer wennen :). Best indrukwekkend om daar in Pearl Harbor rond te kijken denk ik. Ga heerlijk genieten van Oahu en jullie hele leuke B&b!!! Knuffel van ons xxx

Hannie 2016-05-24 09:03:55

Dat ene nachtje duurde vast als 10!! Wij hadden nooit de cops erbij , maar enkele motelnachtjes vergeten we ook liever. Maar gelukkig zijn er ook nog aardige meneren Angels om het leven weer aangenaam te maken. Was alles bij elkaar wel een roller coaster aan emoties, dus een drankje op de goede afloop is zeker op zijn plaats, ben benieuwd naar morgen, en jullie???? Dikke doornse knuf

Stans 2016-05-24 09:12:00

Wat ziet die AirBnB er leuk uit zeg! Hopelijk bevallen de andere AirBnB's net zo goed! Dikke kus!

Nina 2016-05-24 13:07:03

Van de hel naar de hemel! Damn zo errûg hebben wij gelukkig 😊 nooit meegemaakt, maar in zo'n motel weet je het idd maar nooit😉 Gelukkig nu alles weer helemaal geweldig, dus enjoy!

Maggie 2016-05-24 16:23:08

Wat n smeuïg verhaal. Ja Amerikanen kunnen uit hun bol gaan. Jullie Pearl Habor gezien en ik Hiroshima. De cirkel is rond. PS Dion heeft via mijn mail al jullie verhalen gelezen. Hij is nog niet op jullie nieuwsbrief geabonneerd.

Lucienne 2016-05-24 18:56:33
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.