Dagje strand in Clearwater Beach.

Verenigde Staten, Clearwater Beach

Vandaag vanaf Orlando in twee uurtjes naar de Golf van Mexico gereden. Eindbestemming: Clearwater Beach. Dit is een kustplaatsje op soort van eiland. Er zijn haventjes, gezellige visrestaurantjes, veel neon-veelichting en vooral... witte stranden. Om elf uur 's morgens reden we de parkeerplaats van het motel op. We liepen het kantoortje binnen waar een erg vriendelijke vrouw ons ontving. Hier stond de naam Ven Mirten gelukkig wel op de lijst. Ze deed zelfs moeite om te kijken of onze kamer op dit vroege uur al beschikbaar was. Dit was helaas nog niet zo, maar we konden wel alvast parkeren en naar het strand. Ik heb nog nooit in zo'n warme zee gezwommen (29 graden lazen we later!). Het strand was echt hagelwit met poederachtig zand. Flink ingesmeerd en toen lekker even onder zeil op de handdoek. Rond een uur of één teruggelopen naar het motel waar een schone jaren zeventig-stijl kamer op onze komst wachtte. Voor de kamer een gezellig zitje buiten en aangrenzend het zwembad. Daar hebben we nog even een lekkere duik in genomen. Maar het witte zand lonkte ook wel weer, dus nog even terug. Vanuit het land begonnen donkere wolken zich op te stapelen en begon het met onweren. Gek genoeg bleef het weg bij de zon en kin je eigenlijk gewoon blijven liggen. Wij stonden wel even te kinken dat na een harde donderklap vrijwel niemand aanstalte maakte om te vertrekken. En terechtm bleek achteraf. Het onweer bereikte het strand niet. Na een heerlijke pizza genoten van een mooie zonsondergang. Toen onze voetjes klaagden dat dit vele lopen nou niet echt de bedoeling was na een dag Disney, besloten we dat het zitje voor onzd kamer een prima plek was om de rest van de avond door te brengen. Morgen bezoeken we de eilanden Captiva en Sanibel. We zijn benieuwd! Als de techniek weer meezit beschijnen er morgen meer foto's van Clearwater Beach.

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

- Leuk dat iedereen weer zo enthousiast meeleest. Gezellig! Ik probeer zoveel mogelijk ervoor te zorgen dat de blogs bij jullie ochtendritueel gelezen kunnen worden ?, maar weet niet of dit altijd lukt. Dank voor de leuke reacties die dan weer bij ons ochtendritueel horen! ? - Wat leuk dat jij ook weer naar the USA gaat Mag! Welke plek ga je bezoeken?

MoniekEnMax 2015-06-18 05:43:58

Oh de smilies veranderen in vraagtekens... mehh!

MoniekEnMax 2015-06-18 05:44:59

Wat een heerlijk dag hebben jullie gehad. Zon, zee, strand, ziet er fantastisch uit. Fijne dag straks.

Hielie 2015-06-18 06:17:21

Dit klinkt als het paradijs! Perfecte combinatie van activiteiten ondernemen en dagje rust; heerlijk! Alweer benieuwd naar het verslag over de eilanden die jullie vandaag gaan bezoeken! Wij gaan naar Memphis, Texarkana, Dallas en Austin; daar jullie verhalen kan ik helemaal niet meer wachten haha.

Maggie 2015-06-18 07:05:46

Na alle drukke dagen nu een dagje met wat meer rust en dat ziet er heerlijk uit daar! Geniet van het "eilandhoppen" vandaag. Dikke knuffel xxx.

Hannie 2015-06-18 07:22:24

Enjoy!

tom 2015-06-18 07:58:29

Lijkt wel t weer van jullie trouwdag.

Tom 2015-06-18 08:01:27

Sanibel: goede plek om dolfijnen te spotten vanaf het strand. Al 'sanddollars' gevonden?

suzanne 2015-06-18 08:12:00

Tom was me voor, met zijn opmerking, maar het strand lijkt niet echt op Scheveningen,toch?? ....... Verder genieten maar!! Knuf

Stans 2015-06-18 09:10:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.