'Volgens mij klaart het zo op'

Verenigde Staten, Waimea Canyon State Park

Vandaag stond een dag sightseeën bij de Waimea Canyon op het programma. Ook wel de Grand Canyon of the Pacific genoemd. Toen we na anderhalf uur rijden aankwamen bij het Waimea State Park zagen we al dat het flink bewolkt was. Nu is het op dit eiland erg tropisch dus wat buitjes af en toe zijn altijd te verwachten. Toch was het dit keer wel heel grijs, grauw en mistig. We hadden besloten om eerst naar de Kalalau Lookout (een uitzichtpunt over een vallei in de Na’pali Coast) te rijden. Deze lag het verste weg. We klommen omhoog en reden langs diverse mooie uitkijkpunten maar de mist ontnam wel veel zicht. Bij de Kalalau Lookout aangekomen zagen we daadwerkelijk geen hand voor ogen. Het regende pijpenstelen en met een parapluutje probeerden we de camera droog te houden. We liepen naar de auto en dachten dat als we een tijdje zouden wachten dat het wel op zou klaren.
Max deed een spelletje op zijn telefoon en ik tukte nog even een uurtje. Na een tijdje zagen we een stukje blauwe lucht en vol verwachting stapten we de auto weer uit. Maar nog steeds geen verbetering. Dus kropen we de auto weer in. We ontdekten dat er usb-poorten op de meest gekke plaatsen waren ingebouwd. We telden het aantal bekerhouders (8). En keken naar buiten in de hoop dat het op zou klaren. Iedere keer dat het zonnetje doorkwam renden we weer naar de lookout om te kijken of we nu wel wat zicht hadden. Maar tevergeefs. We gaven het op en reden naar het uitzichtpunt van de Waimea Canyon. Hier was iets meer te zien maar ook hier was de mist een behoorlijke spelbreker. Teleurgesteld dropen we af. Toen we weer in de auto zaten leek het richting de Kalalau Lookout weer op te klaren. Dus hop, weer een paar mijl naar boven. Zo zijn we nog 2 keer van boven naar beneden gereden. Uiteindelijk hebben we bij een geringe opklaring nog een klein beetje van de vallei kunnen zien. De Waimea Canyon werd wel steeds mooier zichtbaar. Hier hebben we dan uiteindelijk ook prachtige plaatjes kunnen maken. Daarna hebben we de regen en de wolken verlaten voor nog een heerlijke middag strand. Want ja, zo gaat dat hier, een paar mijl verder schijnt gewoon de zon.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Goedemorgen! Jammer, maar idd toch nog mooie foto's kunnen maken (ook die met het eten jammie😋) Wij hadden dat destijds bij de "echte" Grand Canyon ook; op het weer heb je geen invloed. Hier aan de kust hebben we dat soms ook, is het in Den Haag schitterend weer, ga je naar Scheveningen dikke bewolking/mist. Geniet van jullie avond (of is het al nacht?) en benieuwd naar jullie belevenissen vandaag!

Maggie 2016-05-21 08:42:51

Ja, dat weer......ook op hawai dus van de regen in de mist enzo, wij zijn benieuwd of we vanmiddag in loosduinen buiten kunnen zitten, voor vandaag zijn er hogere temp. te verwachten met........bewolking. En zou tom ook bagels hebben?? Alvast weer een fijne dag gewenst, hug XL

Stans 2016-05-21 08:55:02

Tja, soms zit het mee, soms zit het tegen maar uiteindelijk toch wel weer mooie plekken gezien en dus ook nog mooie foto's kunnen maken. En dan de dag op die manier eindigen is toch ook niet verkeerd. Liefs en een knuffel van Jeepson en mij xxx.

Hannie 2016-05-21 09:16:25

Een ontdekkingsreis in de auto is ook niet verkeerd en heel relaxed. Maar het wachten wel waard zo te zien.

Tom 2016-05-21 10:15:27

Klinkt alsof jullie je prima vermaken! Geniet ervan😘

Odette 2016-05-22 05:56:44
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.