Alcatraz en SF

Verenigde Staten, San Francisco

Na een lekker ontbijtje in het hotel moesten we om 9 uur in de haven zijn voor de boot naar Alcatraz. Gisteren hadden we in het hotel gevraagd hoe we daar konden komen en hoewel het 45 min duurt, blijkt lopen de snelste optie. Dus we liepen via het Financial District naar de haven. Iedereen loopt gehaast naar hun kantoor met een beker koffie in de hand. Op de een of andere manier is het lekker om daar in mee te gaan, dus gingen we de met een beker Starbucks (Caramel Macchiato yeah!!) over straat en lieten we het slenteren achterwege. Eenmaal op de boot kregen we een overload aan veiligheidswaarschuwingen waar we eigenlijk niet eens meer naar luisteren. Op het eiland hebben we eerst naar de geschiedenis van Alcatraz geluisterd die werd verteld door een ranger met een leuke dosis humor. (Het eiland is inmiddels een National Park.) Vervolgens liepen we de gevangenis in en kregen we een apparaatje met een koptelefoon aangereikt. Nu konden we binnen de audiotour doen in ons eigen tempo. En ik ben niet van de musea en het cultuursnuiven maar dit was best leuk om te zien. Je ziet hoe mensen zoals Al Capone hier moesten leven. Ook zag je hoe drie mannen ontsnapten uit Alcatraz maar men weet niet of ze het overleefd hebben in de koude zee. En sommige cellen kon je als bezoeker ook even in om the feeling te krijgen. Tot slot was er een voormalig gevangene aanwezig om een boek over zijn leven in Alcatraz te signeren. Maar dit hebben we niet gedaan. Toen we terugkwamen op het vasteland zijn we naar Fisherman's Wharf gelopen en hebben we de zeehonden zien liggen. Het waren er meer dan 100!! Ze zeiden met enorm veel geblaf dat we de groetjes moesten doen aan Maggie! ;)) Ondertussen kregen we door alle heerlijke luchten bij de eettentjes op de pier, ook wel een beetje trek. Ik had gebakken garnalen met patatjes en Max koos voor een vissoep uit een schaal van zuurdeegbrood. We vonden het beiden erg lekker! Toen we verder liepen langs de haven kwam ik eindelijk een zaak tegen die Levi's Curve ID
broeken verkochten in mijn lengtemaat voor een leuke prijs! In NL kost zo'n broek 85 euro en nu heb ik er maarliefst twee voor omgerekend 71 euro! Awesomeee! :) Daarna even op het gras gelegen bij Ghirardelli Square om bij te komen en daarna een behoorlijke klim heuvelopwaarts, langs Lombardstreet, richting ons hotel! Het weer was heerlijk en San Francisco is echt een leuke stad met een beetje een Europese uitstraling.

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Dit is nu al de tweede keer dat ik je in de cel zie deze vakakantie en Max nu ook achter de tralies, gaat het goed daar?? Ja soms is een museumbezoek best de moeite waard en ik kan me goed voorstellen dat dit er zo eentje is. Ook mooi om eens in de ochtendspits van SF te hebben meegelopen. Weer een dag vol nieuwe ervaringen. Liefs en een dikke knuffel van ons xxxx

Hannie 2014-05-21 06:08:52

Prachtige foto van de amerikaanse vlag met op achtergrond de skyline. En weer een leuk verhaal.

lucienne 2014-05-21 07:41:26

Leuk, ja, wij bewaren ook goede herinneringen aan sf, hebben jullie geen chocolates gesampled,bij de ghirandelliwinkel??wat ziet die soep er grappig uit in dat brood. Dat gaan jullie voortaan thuis zeker ook zo doen?!nog op/ vsn de trammetjes gesprongen, savonds is het ook leuk om daar een ritje in te maken , moet t wel donker zijn. Have a nice day, bighug stans

Albert en stans 2014-05-21 09:11:28

35 jaar geleden reed ik ook met de tram op die heuvel. qua uitzicht is er niks veranderd, da's toch wel mooi. de zeehondenpopulatie is sindsdien wel sterk gestegen :-)

Tom 2014-05-21 09:38:28

Ow die vissoep in brood doet me denken aan panera, dat is een super lekker lunch keten dat ze hadden in CT, weet niet of ze het ook hebben in het deel waar jullie zijn, maar is echt een aanrader! En dan moet je de broccoli en cheddar soep nemen! Maarja, leuke verhalen en ben blij dat jullie het naar je zin hebben :)

Nina 2014-05-21 10:42:17

beetje druk, dus lees het nu pas. Yeah ze zijn me niet vergeten haha. Ik vond SF erg relaxed (ondanks dat we de Lucky 13 bar zijn uitgegooid door zo'n goatie, omdat hij vond te we te weinig tipte!). Begrijp je opmerking over Europese uitstraling, want idd heel anders dan bv LA. Leuk om een keer te doen Alcatraz en dat boek had ik ook links laten liggen hihi.

Maggie 2014-05-23 17:04:31

Ja na-tafelen doen ze hier niet aan he.. Gelukkig hadden we zelf ook geen zin om er uren te zitten nu, maar normaal gesproken zie ik uit eten gaan we als een gezellig avondje weg en zou ik niet na een uur alweer buiten willen staan..

MoniekEnMax 2014-05-24 07:43:32

@Tom: ik heb daar toen gehoord, dat de zeeleeuwen vroeger bij Alcatraz lagen, maar door een aardbeving dichterbij zijn gekomen. Hebben er alles aangedaan om ze weer terug het water in te krijgen, maar ze willen niet :-) gedesoriënteerd? Nu is het een leuke toeristische attraktie ;-)

Maggie 2014-05-24 11:21:23
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.