Bryce Canyon

Verenigde Staten, Bryce Canyon

Vandaag voor 't eerst een normale nacht gemaakt. Acht uur geslapen en zeven uur op. Daarna wat spulletjes gepakt en naar Bryce Canyon gereden. Weer een schitterende route die door een Alpen-achtig landschap leidt. En in het laatste stuk zie je al wat kenmerken van Bryce Canyon.. Rode rotsachtige bergen met Hoodoos (een soort natuurlijke pilaren die zich in de ijstijd gevormd hebben) Na anderhalf uur kwamen we aan in het National Park. Met een shuttlebus werden we naar de Canyon gebracht. Daar was het heel erg mooi.(Alweer iets moois? Ja alweer ;)) We hebben eerst een een paar kilometer langs de rim gelopen. Tussendoor een pindarol gegeten. (Zo noem ik de boterhammen met pindakaas die Max 's morgens had gesmeerd en opgevouwen. Die dingen zitten zo verfrommeld in een zakje dat je een rolletje brood overhoudt.) En daarna een korte trail naar beneden, de canyon in.. We begonnen heel enthousiast aan de afdaling en zagen ondertussen wat mensen puffend langs ons naar boven lopen.. "Huh, het was toch een loop dus we hoeven toch niet terug?" Zei ik tegen Max. Dus Max zei dat die de trail vast andersom liepen. Maar toen we helemaal beneden waren werd het wel heel rustig. En toen bleek waarom.. Het tweede (gemakkelijkere deel) omhoog bleek afgesloten te zijn.. Konden we dat hele ko-le-re eind weer terug omhoog klimmen.. :) Gelukkig was het een hele mooie trail en voelde het alsof je in een soort Efteling-achtige, niet bestaande wereld liep. Met overal om je heen die kleurrijke rotswanden. Toen we boven kwamen hebben we lekker de auto gepakt en zijn we terug naar de Lodge gereden. Na onderweg nog even de nodige alcoholische versnaperingen te halen in de State Liquor Store, (Er is geen betere raad dan drankvoorraad ;) ) want in Utah mag alleen drank verkocht worden tussen bepaalde tijden in zo'n staatsslijterij waar je je drank meekrijgt in een onherkenbare bruine zak, zijn we lekker in de brandende zon voor ons huisje gaan zitten. Om de hoek van onze lodge zit een kledingwinkel die Levi's spijkerbroeken verkoopt. Ik wil er graag één dus we zouden rond etenstijd nog even gaan kijken en daarna eten halen. Na flink zoeken bleek mijn maar uitverkocht :( Ondertussen kwam er een verkoper naar ons toe met een kortingsbon van 30% op alle Levi's.. Nou toen wilde Max ook nog wel even kijken.. Enfin, meneer loopt de winkel uit met twee Levi's broeken voor 60 euro.. Grrmmblll ;)) Maar ze staan 'm leuk! Nu even de pootjes laten rusten en morgen staat Zion National Park op het programma!

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Zie ik daar nu een van de beroemde, wijze uitspraken van je vader verwerkt in dit blog?? Wat zien jullie elke dag weer bijzondere natuurverschijnselen zeg! Het ismaar goed dat je afgelopen nacht goed geslapen had met zo'n zware wandeling voor de boeg. Was dit die smalle trail langs een afgrond waar jullie over hebben gehad? Prachtige plaatjes weer! We genieten mee XXX

Hannie 2014-05-11 07:55:57

Wat is iedereen laat vanmorgen, behalve Hannie natuurlijk, iedereen is aan t bijkomen van Ilse en Waylon, nr 2 ,jullie moeten hen daar maar promoten!! Ben het trouwens helemaal weer eens: prachtige omgeving, ja, we denken deze dagen dankzij jullie weer veel terug aan 9 jaar geleden. Leuk die eekhoorns ook he?,Moniek, rijd jij nu ook regelmatig?gelukkig dat je nu ook goed slaapt, anders heb je straks meteen weeeeer vakantie nodig! Enjoy, big hug, Stans

Stans 2014-05-11 09:47:34

Als ik de foto's zie, is Bryce Canyon idd mooier dan de Grand! Was zeker lekker warm om dat hele stuk weer omhoog te lopen. Net als bij Stans komen ook hier (Johan leest ook mee) de herinneringen omhoog toen we daar waren (alweer 13 jaar geleden). Ik heb ook heel veel foto's van die schattige eekhoorns hihi. Mooie dag weer!

Maggie 2014-05-11 10:24:30

Ik kende Bryce Canyon niet. Prachtig en indrukwekkend. En een paar mooie levi's, het leven kan soms goedkoop zijn. zeker met zo'n gunstige wisselkoers. Take care!

Tom 2014-05-11 10:53:30

Weer van die adembenemende plaatjes. Maar goed dat jullie door t hardlopen een goede conditie hebben opgebouwd.

Lucienne 2014-05-11 11:35:49

Hoi allemaal! Ja die wijze uitspraak van Jeepson houden we ook hier in ere Mam! Dit was niet die spannende trail langs de afgrond. Die staat in principe voor vandaag geplanned. Als we dat na gisteren nog kunnen (blijkt ook nog heel zwaar te zijn qua klimwerk) en durven :)) Zelfs onze hardloopconditie schiet hier misschien te kort Lucienne! En idd Tom die broeken waren echt een koopje! Fijne dag verder allemaal! Ilse en Waylon nr2.. Ik vind 't doorgestoken baard Stans ;) Ilse had ook maar haar baard moeten laten staan! :) Ik rij inmiddels ook veel auto.. daar is hier geen kunst aan ;)) Wij vonden Bryce ook erg mooi.. maar de Grand Canyon is veel wijdser dus voor ons was die indrukwekkender. Maar beide echt fantastisch!! En die eekhoorntjes zijn supercute!!

MoniekEnMax 2014-05-11 15:18:41

Wauw wat een gaafe foto's! Mooi gebied zeg!

nina 2014-05-11 17:27:43

Wat een mooie reis maken jullie! We genieten van de verhalen (top geschreven, Moniek) en van de foto's.

Suzanne 2014-05-11 18:23:57
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.