Yosemite NP Dag 1

Verenigde Staten, Yosemite NP

Lee Vining waar we vannacht hebben geslapen ligt aan het begin van de Tioga Road. Dus stonden we vroeg naast ons nestje om op weg te gaan naar Curry Village waar we kamperen in een tent. In deze tent staan wel bedden maar verder is het back to basic. De Tioga Pass is een hele mooie weg die normaliter nog helemaal niet open is rond deze tijd van het jaar. Maar we hebben mazzel want er is heel erg weinig sneeuw gevallen. Dit scheelt ons enorm veel reistijd. Onderweg nog wel in de sneeuw gestaan en een meer gezien wat nog met ijs bedekt was. Over de pas zelf doe je zo'n drie uur met alle mooie plaatjes tussendoor. Daarna zijn we doorgereden naar Glacier Point, welke heel hoog in de bergen ligt en uitkijkt over Yosemite Valley. Het uitzicht was fantastisch en dankzij een Japanner hebben we ook een leuke foto van ons samen. Toen we op ons klokje keken, zagen we dat het nog redelijk vroeg was en we besloten om vandaag ook gelijk door te rijden naar Mariposa Grove. Hier staan de grootste bomen van Amerika, de Sequoia Trees. Wat een dingen. Boomknuffelaars kunnen hier hun lol op ;) Na even rondgelopen te hebben zijn we via de bergen naar de Valley gereden. (Haarspeldbochten temmen kan ook worden bijgeschreven op mijn CV!) Daarna ingecheckt in Curry Village en daar kregen we wat waarschuwingen over de rondlopende beren. Zoals je hier voor elke scheet een handtekening moet zetten, noesten we ook hier tekenen dat we Bear Aware zijn. Cool heah?! Toen we alle spullen uit de auto hadden gesleept en er geen snickerpapiertje meer in de auto lag, beren breken namelijk je auto open als ze eten ruiken, hebben we alle dingen met geur in de Bear-proof Locker gestopt. Zelfs al je toiletartikelen moeten daar in worden bewaard. Daarna een heerlijke pizza met z'n tweeen gedeeld en een kleine alcoholische versnapering. Toen het schemerde zijn we nog even door 't bos gelopen met de zaklamp. Toch even kijken of je nog beren ziet ;) En we hebben naar een a-ma-zing sterrenhemel gekeken. Het was heel helder en ik heb nog nooit zoveel sterren gezien. Nu lekker slapen in ons tentje en hopen dat we niet worden opgegeten! :))

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Internet is hier te traag voor foto's dus die volgen later! Xx

MoniekEnMax 2014-05-17 19:21:31

Hopelijk slapen die beren nu ook, en net zo lekker als jullie!!zolang ze t maar niet koud krijgen en ook in een tentje willen, haha. Ja, van die bomen hebben wij ook gezien, nog eens wat anders dan die hier in het bos!!truste, voor vsnavond dan, bighug stans

Stans 2014-05-17 22:42:31

Nou, het is inderdaad te hopen dat die beren jullie met rust laten. Het klinkt wel weer spannend. En wat moet de natuur daar ontzettend mooi zijn zeg. We zijn benieuwd naar de foto's. Dikke knuffel van ons xxxx.

Hannie 2014-05-17 23:00:33

De reis die jullie maken is heel goed voorbereid gezien de manier waarop een en ander beschreven wordt,Moniek en Max.Onze aardrijkskundige kennis wordt weer helemaal bijgespijkerd!Alleen dat slapen in een tent met beren in de nabijheid lijkt ons niet het idee van het jaar.Maar ja ,je bent jong en je wilt wat!!! Het ziet er allemaal fantastisch uit met fijne weetjes en mooie foto's.Ga zo door,wij lezen het met plezier. Gezellige tijd nog en veel liefs en een knuffel van ons beiden. oma fred en opa henk.

oma Fred en opa Henk 2014-05-18 10:39:51

Indrukwekkend zo'n sterrenhemel en die natuur. Geniet er van!

Tom 2014-05-18 17:16:50

Weer terug uit London, dus snel de gemiste reisverslagen opgezocht. Al beren gespot? Klinkt allemaal weer awesome en benieuwd naar de bijbehorende foto's. Overigens had je dat vestje zeker aan in die Diner vanwege aircostandje vrieskist?

Maggie 2014-05-19 18:57:18

En? hadden de sterren het : wat zijn we hier toch op dat aardklootje aan het doen- effect?

Suzanne 2014-05-20 23:50:45

Dat gevoel had ik heel erg in Las Vegas Suzanne! Daar kreeg ik soms een benauwd gevoel van alle lichtjes, gokmachines en enorme hoeveelheid stroom die iedere dag gebruikt worden. De sterren vond ik daarentegen rustgevend.. Waarschijnlijk omdat dat iets natuurlijks is..

MoniekEnMax 2014-05-22 07:05:31
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.