Highway 1 deel één

Verenigde Staten, Monterey

Na twee dagen San Francisco reed Max de auto door de ultrasmalle garage-uitgang en reden we de Highway 1 op. Deze scenic route volgen we tot en met Santa Monica. De stop van vandaag is Monterey. Een kustplaats aan de Pacific. Bij het woord Pacific denk je aan een blauwe hemel en een azuurblauwe zee, maar vandaag bleek niks minder waar. Een grauwe zeemist en een matige temperatuur deden het uitzicht lijken op Kijkduin begin april. Zo af en toe was het zicht vanaf de weg op de golven van de grote oceaan wel erg mooi. Hoge kliffen, verlaten strandjes en wat surfers in zee. Na iets meer dan twee uur rijden kwamen we aan in Monterey. Omdat het vrij vroeg was checkten we nog niet in bij het motel en reden we door naar Fishermans Wharf. Dit was een kleinere versie van wat we gister in San Francisco hebben gezien. Wat souvenirwinkeltjes met de usual crap, visrestaurants met de usual crab én weer een steiger vol met blaffende zeehonden. Oorspronkelijk hadden we het plan om hier te gaan whalewatchen. We twijfelden vanwege het slechte weer. Op de Wharf bleek dat de tours in de middag waren gecanceld vanwege de onstuimige golven. De viszaken op Fishermans Wharf zagen er goed uit, dus besloten we hier 's avonds terug te komen voor het diner. Tussendoor hebben we nog even geprobeerd te winkelen. Monterey zelf is niet al te groot, maar het winkelaanbod is wel groots met o.a. een Walmart, Macy's en een Apple Store. Omdat de Hilfigger- en Calvin Klein-pakken die flink in de aanbieding waren Max net niet leuk genoeg stonden, hebben we niks boeiends gekocht. Bij de Walmart ben ik wel geslaagd met een set tandenbleekrotzooi. Bij de Walmart hebben ze werkelijk echt alles... Ik ben benieuwd naar het resultaat. Verder hebben we niet echt veel foto's want met de dikke mist was alles niet erg fotogeniek. Wel zijn we blij met dit leuke motel want we hebben hier een goede WiFi-verbinding. Dat is voor het eerst sinds afgelopen donderdag dus onze mobiel, tablet en laptop worden goed gebruikt. Morgen hopen we op wat beter weer als we naar San Simeon rijden.

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Wat jammer dat het weer niet zo mooi is, hopen dat het morgen (voor ons vandaag) beter is. Grappig om te zien hoe die zeehonden steeds zo dicht bij elkaar kruipen. En weer eens even kunnen shoppen (tandenbleekrotzooi??) is natuurlijk ook wel weer leuk. Wij gaan hier duimen voor jullie dat de volgende dagen zonovergoten zijn. Liefs en een dikke knuffel van ons xxxxx

Hannie 2014-05-22 07:18:26

Wat genieten we van jullie reisverslag.

Hielie! 2014-05-22 07:22:23

Bekende plaatjes, jammer van die mist!maar ja, wel weer verbonden met de rest van de wereld,haha, Nou, op naar t volgende : have fun,bighug,stans

Albert en stans 2014-05-22 09:01:56

Leuke verslagen; ik heb nu alleen twee meiden thuis die ook best wel naar de USA willen ;-) Geniet nog van jullie trip!

Madelon 2014-05-22 09:23:49

Zo, alles even gelezen en bekeken, fantastisch!!!

Aukje 2014-05-22 10:51:32

Zee ziet er nog redelijk kalm uit. Toen ik daar ooit was, was het ook zulk weer. Misschien is dit weer wel 'normaal' en hoort het bij Monterey :-)

Tom 2014-05-22 11:11:22

Hahaha ja het is voor die meiden natuurlijk ook super. Ik zal dan maar niet zeggen dat je hier ook heel mooi kan paardrijden hier Madelon ;))

MoniekEnMax 2014-05-23 15:51:47

Idd jammer van de mist. Gelukkig had je in SF goed weer, want daar kan het zelfs in juli behoorlijk fris zijn. Hoe was jullie ervaring met het diner? Na 45 min. weer buiten of viel het mee?

Maggie 2014-05-23 17:11:12

jaaaaaa tandenbleekrotzooi!!!! welk merk heb je? heb je een bitje? ben benieuwd naar het resultaat haha

nina 2014-05-24 21:26:56
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.