Bezoek Plantage, weeshuis, of lekker luieren Bij het zwembad

Indonesië, Kalibaru

Na de vele reisdagen en het volle programma is het vandaag een Klein dilemma. Blijven we bij het zwembad, of gaan we het project dat onze reisorganisatie steunt bezoeken, een weeshuis op een oude Nederlandse plantage. De kids.zijn unaniem voor een dagje zwembad en Rob blijft bij de kids. Ik ga mee naar het weeshuis. We worden daar door een vijftal kindjes opgewacht en krijgen een zelfgemaakte bloem opgespeld. De kinderen verwelkomen ons en onder het genot van een kopje koffie doen de meisjes en jongens een dansje. Dearna krijgen we uitleg over de plantage. Heel interessant over de palmsuiker, maar ook kruidnagel, kurkuma, peppers, vanilla, cacao, koffie en rijst wordt verbouwd op de prachtige plantage.
Het blijken ook niet allemaal weeskinderen te zijn, maar ook arme kinderen uit de buurt die hier eten en geld voor school krijgen. In ruil daarvoor komen de ouders werken op de plantage. Na een rondleiding over de plantage, compleet met chivet kat, krijgen we kookles. We leren een lekkere marinade te maken voor de sate en de tempé en we malen alle ingredienten fijn voor de curry. Na een heerlijke lunch gaan we terug naar het hotel om ook nog even van onze Laatste Dag op Java te genieten. Bali, here we come🏝🏖⛱

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.