Zelfgebrande koffie

Peru, Santa Theresa

Op deze tweede dag van de koffieroute beginnen we met ontbijt met de koffie die Hetty gisteren heeft gebrand. Wat kun je goede koffie toch missen. Daarna een flinke wandeling (10 km) door de bergen. Een aardverschuiving zorgde voor een extra klim van 20 minuten. Bijna aan het einde van de route met een stalen mand aan een kabelbaan op menskracht de rivier over. Daarna de beloning: de Cocalmayo warmwaterbronnen van Santa Teresa. Een aardig complex met vier baden die aangenaam warm zijn. Veel lokale bewoners zijn hier ook, de kinderen hebben ivm de onafhankelijkheidsdag een korte vakantie (de reguliere zomervakantie is hier van 20 dec tot 1 maart).
Met de taxi naar het dorp voor een toeristenlunch. Daarna flink gas geven - op een holderdebolder steenweg - om bij het station van Hydroelectrica te zijn voor de trein naar Aguas Calientes. Gehaald. De trein, met ramen aan de zijkant en in het dak (zo kun je de bergen goed zien) en airco is een verademing. Daar direct naar het hotel gespoed en onze ontvangstdame op het station voorbijgelopen. Die kwam nagehijgd. Heerlijk gegeten bij het hotel horende Tree House Restaurant. Vol verwachting naar bed voor de volgende dag......

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.