Sandoval meer

Peru, Puerto Maldonado

Bezoek sandoval meer
Vandaag gaan we via een tocht over de Madre de Dios het sandoval meer bezoeken. De taxi-chauffeur die ons ophaalt heeft nogal wat lege bierflessen onder de zitting van z'n stoel liggen, hij wordt om de haverklap gebeld, of pleegt zelf een telefoontje en dat terwijl wij over een stuk onverharde weg rijden met af en toe houten balken die als brug moeten dienen. We zijn blij als we bij de haven zijn. De boottocht over de rivier brengt wat verkoeling. Na ruim een half uur gaan we weer aan wal. We wandelen eerst een tijdje totdat we in een roeiboot gaan en zien enorme termietenheuvels en in de verte een wilde brulaap. We worden door andere toeristen al gewaarschuwd als we richting Het Sandovalmeer varen dat het muy calor is, ofwel zeer warm. Dit blijkt even later als we het meer op varen. Het meer is 1,5 km bij 3 km en er is nauwelijks schaduw en geen zuchtje wind. We varen in een rustig tempo langs de oevers van het meer. Het meer en de jungle eromheen is een natuurreservaat en er leven meerdere diersoorten die beschermd zijn. De reuzeotter, de zwarte alligator, anaconda, en een vis die in het meer zwemt en wel 2,5 mtr lang kan worden.
We zien mooie vlinders en vogels waaronder de hoatzin; een (prehistorische)vogel die in de bomen leeft en van tak naar tak springt (hij kan niet vliegen) De lunch is door de gids meegenomen, en heet juane. Een bananenblad gevuld met rijst, kip, ei en olijven en is heerlijk. Zelfs de kids smullen er van. Op de terugweg zien we nog een luiaard hoog in een boom, een makkelijke prooi voor de daar rondvliegende zwarte gieren. Het meer is maar iets meer dan 2 meter diep en is ontstaan door de uit zijn oevers getreden Madre de dios rivier. Door het gebrek aan een goede verbinding tussen de rivier en het meer is de verwachting dat het meer op termijn zal opdrogen. Op de weg terug, weer met de boot zien we de zon ondergaan op de madre de dios rivier.
Na een warme inspannende dag eten we bij Keren'da en na een kort spelletje maken we ons op voor de laatste nacht in de jungle.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.