Mount robson

Canada, Mount robson

Donderdag 13 juni 2019

Vanmorgen rond 8 uur opgestaan, we gaan vandaag de valley of the 5 lakes lopen.
Eerst ergens ontbijten voor internet en dan aan de wandel. We gaan bij smittys ontbijten dan kunnen we kijken of de reservering voor een camping rond mount Robson is gelukt. De mail is aangekomen nu alleen nog even bevestigen en dat lukt alleen telefonisch. Na het ontbijt gaan we naar de valley of the 5 lakes.
Deze wandeling is 8km met een hoogte verschil van 100 meter.
Het zonnetje schijnt heerlijk. De wandeling is prachtig . Als je bij lake 1 aan komt is deze weer mooi blauw. Het begint ook te regenen en te onweren maar ja we moeten doorlopen want er is maar 1 weg.
Lake 2 is wat kleiner en licht groen van kleur. Lake 3 is weer anders hier treffen we weer een grondeekhoorn die heerlijk ligt te poseren in de zon.
Lake 4 ligt hier vlak achter en na een stukje klimmen komen we bij het laatste lake nr 5 dit is ook weer mooi maar omdat je hier lager staat kan je de kleur niet zo goed zien . Als we weer bij de camper zijn besluiten we om toch nog even bij de skytram te kijken . Dit is een klein gondeltje dat naar boven gaat voor een uitzicht over het hele gebied. Als wij daar zijn gaat hij even niet naar boven door te veel wind . We overleggen noch even en besluiten om niet te gaan het weer is dan zon en dan weer regen .We hadden net ook weer een flinke bui.
We gaan op weg naar de camping bij mount Robson. Het is maar een uurtje rijden dus dat scheelt weer. Net voor we Jasper verlaten loopt er weer een vos rustig langs de weg.
We stoppen even bij mount Robson dit is de hoogste berg van canada 3945 m hoog en meestal kan je de top niet zien want die ligt dan in de wolken zo ook vandaag.
De camping is snel gevonden en we hebben een plekje pal aan de rivier. We gaan weer een vuurtje stoken nemen een borrel en doen een potje yatzee. Na het eten zitten we nog lekker langs het water zien we aan de overkant een zwarte beer het water in gaan en er ook weer uit met een vis in zijn bek. Leuk toch.
Ook is er op een weiland naast de camping al een paar dagen een beer met cubs maar wij hebben haar niet gezien. Morgen gaan we naar clearwater naar het Wells gray park met watervallen.




Kilometers 140 kilometer
Wild life 1 vos en 1 beer
Yatzee Edwin 4 Rein 6
Camping mount Robson
Mountain lodge

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Oh wat een schitterende foto’s. Geniet er van!!

Anna 2019-06-16 09:25:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.