Yoho park

Canada, Yoho national park

Donderdag 6 juni 2019

Goedemorgen vandaag gaan we richting Yoho nat park, via Revelstoké mountain, Glacier nat park.
We staan weer redelijk vroeg op omdat we toch nog een eindje moeten rijden en we willen onderweg nog wat sight seeing doen.
Als eerste gaan we naar Revelstoke mountain daar aangekomen is het park nog gesloten . Dus denken we jammer doorrijden dan maar . Dan komt er een bordje volgende tankstation 150 km verder . En dat gaan we niet redden dus het stadje maar in en tanken. Dan ook maar even ontbijten is het zo weer een uur verder en is het park ook open . Wij naar boven kunnen we maar tot een bepaald punt want verder gaat nog niet want er ligt nog te veel sneeuw. Wel hebben een loopje naar een hele oude skispringschans gedaan heel grappig haha.
Dan gaan we richting skunk cabbage maar hier vinden wij niet veel aan. Dan maar door naar helmlock boardwalk . Dit was zo niets aan een rondje van 2 minuten. We gaan hier maar lunchen. Maar wie heeft de sleutel van de camper nou wij allebei niet, die ligt in de camper en alles is op slot dat is een groot probleem . Hoe gaan we dit oplossen . Eerst gekeken of we wat open monden maken en tegelijk met een noodnummer van cruise bellen. Ondertussen helpt een jong stel uit Duitsland ons om te proberen het slot open te krijgen maar ook dat lukt niet . Opeens ziet die jongen het raam op een kier staan dus hij en Edwin het raam opengemaakt , het hor eruit gehaald, het meisje naar binnen geholpen zodat die de deur kon openmaken. Jeetje wat een opluchting nu de sleutels maar verdelen zodat dit niet meer kan gebeuren.
Toch maar lunchen zitten we net gaat het regenen ,dan maar naar binnen . Hierna door naar Yoho, zien we ineens een beer langs de weg hij staat heerlijk in een bloemperkje bloempjes te eten .
Stoppen en foto's maken.
Om 16.00 rijden we Yoho binnen en gaan naar het visiter center voor een camping. We zitten nu in mountain time dus een uur verder dat is wel even wennen. Telefoon staat goed maar de horloges niet . We gaan snel naar Monarch campground en hebben een goed plekje gevonden . Na ons loopt de campground al snel vol. We besluiten om vandaag nog Emerald lake en the Naturel bridge te bezoeken . We gaan eerst naar het meer deze gaan we rond lopen en dat duurt wel anderhalf tot twee uur .
Er is al geen zon meer maar je kan nog net het groen van het meer zien .
We lopen tegenstelde richting om dat dat minder druk is . Maar het begint ook al te spetteren we blijven stug door lopen het is wel zo'n pad waar je wild life kan aantreffen maar we hebben de spray mee dus niets aan de hand . Na anderhalf uur zijn we weer bij het begin en gaan we snel naar de naturel bridge. Hier loopt verder helemaal niemand. Dus we hebben alle ruimte om foto's te maken en zijn we snel klaar ondertussen is het opgehouden met zachtjes regenen. We maken wat te eten en gaan dan lekker slapen, morgen willen we vroeg naar whapta falls en dan door naar Calgary.



Kilometers 333 kilometer
Wild life 1 beer en wat
Berggeiten
Yatzee Edwin 2 Rein 4
Camping Monarch
Campground in
Yoho

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Dat ziet er geweldig uit.

Linda 2019-06-08 17:37:32

Prachtige foto’s! Toch een beer op jullie weg. Wat een belevenissen met de camper. Geniet er van!!

Anna 2019-06-08 17:56:12

Wat een prachtig land! Wauw mooie foto's van de beer!!

Rakinah 2019-06-08 18:14:57

Echt zoooo geweldig om je “dagboek” te lezen.... super!!! Geniet ervan en ik kijk uit naar jullie volgende verslag x

Ronald 2019-06-08 22:39:34

Erg mooi hoor. Ik geniet volop

Chantal 2019-06-09 09:14:08

Dat ziet er Beregoed uit. Wel zonde van die bloemetjes. We horen later wel wat je afstand was met springen, wel telemark landing, nemen we aan? Heel veel plezier en groetjes van de Berenboot uit Holland.

Rene en Simone 2019-06-09 09:21:28

😘😘😘

Gerda 2019-06-09 21:53:56
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.