Whale watching 2

Canada, Maple Ridge

Maandag 3 juni 2019

Nou we gaan het zien vandaag hoop dat we meer geluk hebben dan de vorige keer, het weer zit in ieder geval al mee het zonnetje schijnt lekker.
We ontbijten rond 7.00 uur ruimen de spulletjes op en gaan om 8.00 uur op weg . Nog eventjes genoten van ons plekje en rijden maar . Camper op een grote parkeerplaats geparkeerd en maar hopen dat we geen bekeuring krijgen . Hebben ons aangemeld en krijgen nog een keer zo'n teletubbiepak aan, deze keer krijg je ook een muts , handschoenen en een skibril mee. Voor tegen de wind en de kou .Om 9.00 gaan we op weg ,onze gids heet Ruben en is zeer enthousiast dat is wel leuk en gezellig hij geeft meteen vol gas want we moeten best veel varen. Deze tour duurt 4 uur met een kleine pauze halverwege. Al snel zien we iets bewegen het is een groep dolfijnen die achter een school haringen aanzitten, ook vliegt er meteen een bald eagle boven voor als er wat te halen valt.
Dan gaan we weer verder en dan zien we weer een black beer op het strand die is zijn eten aan het zoeken onder de steentjes het is namelijk laag water dan zie je ze meer langs de waterkant
We varen stevig door en dan duikt er een zeekoe voor ons het water in maar die zien we daarna niet meer.
We gaan even pauzeren en de benen strekken, we krijgen koffie ,thee frisdrank en een versnapering lekker hoor
Na 15 minuten gaan we weer op weg en de eerste grote staart van een humbeck (walvis) wordt gezien ,maar die duiken meteen 10 minuten onder dus die laten we voor wat het is ,iedereen is enthousiast .
Ruben heeft iets gezien maar is het even kwijt dus blijven we daar een beetje in de buurt drijven. En ja hoor in eens 2 vinnen te gelijk boven water het zijn 2 orka's wat prachtig om te zien we blijven ze een hele tijd volgen . Dan krijgt hij door dat er weer 2 walvissen ergens zwemmen en geeft hij echt vol gas om daar te gaan kijken . Onderweg nog een eiland met zeehondjes en een eiland met zeekoeien snel meegenomen en dan zie je ineens een grote fontein van lucht en een groot grijs stuk lichaam door het water gaan , jammer maar meer zien we er niet van en ze blijven te lang onderwater. De tour is over maar zeer succesvol geweest. Echt geweldig
Eenmaal terug gauw een broodje halen de camper in en proberen de ferry van 17.00 uur in Nanaimo te halen richting vancouver.
We hebben het gehaald ,de ferry is zelfs een beetje vertraagd dus doden we de tijd door een potje yatzee.
Eenmaal op de boot zitten even te relaxen en kijken we naar welke camping we gaan . We willen niet te veel meer rijden want het is ondertussen alweer 20.00 uur geweest. We besluiten om richting Maple ridge te rijden en daar een camping te zoeken. In de middel of nowhere vinden we er een . We staan weer midden in het bos ,, wat heerlijk rustig . Snel wat te eten gemaakt en naar ons bedje ,lekker slapen .



Kilometers 247 kilometer
Wild life zeerobben, zeekoeien
1 beer , 2 orka's
3 walvissen, dolfijnen
Bald eagles
Yatzee Edwin 2 Rein 2
Camping gold creeck alouette

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat geweldig dat jullie Orka's hebben gezien.. Het is voor mij nog een droom om ze te zien. Mooie reis nog verder!

Rakinah 2019-06-08 18:05:23
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.