Whale watching

Canada, Ucluelet

Zaterdag 1 juni 2019

Vandaag gaan we de zee op met een zodiac. Dus we zijn weer vroeg op sorry mensen maar we zijn deze vakantie vroege vogels haha.
Na het ontbijt zijn we richting de shop gelopen om ons te melden en om onze teletubbie pakken aan te trekken . Dit zijn pakken die als we te water raken zich zelf zo opblazen zodat we blijven drijven .Als we deze aan hebben gaan we lopend richting de haven waar de boot ligt.
Bij de boot krijgen we instructies over het pak en de regels aan boord.
We zijn in totaal met 7 personen en allemaal nederlanders dat praat een stuk gemakkelijker.
Wij zitten achteraan prima plekje heb ook maar een primatourtje ingenomen want je weet maar nooit.
We varen de haven uit en in de bomen rond de haven zitten veel bald eagles. De roofvogels met hun witte kop. Ook komt een zeehond ons tegemoet en blijft rustig liggen .
Dan ligt er ineens een Californische lion te relaxen in het water.
Volgens de gids beweegt hij zijn vinnen en tenen boven water om warm te worden ,het ziet er uit als een yogales en blijft gewoon liggen als we voorbij varen .
Dan geeft de gids gas en gaan we open zee op , op zoek naar orka's en bultruggen. Maar wat we het eerst zien is een grote rots met zeeolifanten als we stilliggen zien we pas hoe hoog de golven zijn maar ze zegt we varen snel door om de grote jongens te vinden . Maar na 2,5 uur zoeken nog steeds niets gezien wel een schitterend uitzicht tussen een heleboel eilanden door maar geen whale. Jammer. Opeens neemt ze gas terug dus wij denken ze heeft er 1 gezien maar het was geen whale maar wel een beer op een strandje wij langzaam dichterbij varen maar de gids zegt als hij zo snel wegloopt is hij bang voor een andere beer . Helaas voor ons duikt hij snel het bos in en is hij verdwenen. Teleurgesteld varen we terug ze heeft wel haar best gedaan heeft aan collega'sgevraagd of die wat gezien hadden maar ook zij hebben niets gespot. . Eenmaal in de haven gaan we van boord en brengen de pakken terug .en gaan we naar de camping. We starten de camper en gaan richting tofino daar heb je the wild pacific hier doen we een paar korte wandelingen . En relaxen we nog even op het strand heerlijk in het zonnetje. Ook het Rain forrest doen we aan je waant je gewoon in de jungle. Om 6 uur weer op de camping en spelen we een potje yatzee . Edwin regelt de bbq en natúúrlijk het kampvuur , de buurtjes komen er ook gezellig bij zitten en eten we als toetje marshmallows. De dag is weer voorbij gevlogen ,morgen gaan we weer terug naar de andere kant van het eiland het wordt of campbell river er of victoria stad


Kilometers 76 km
Wild life zeehond .sealion
Bald eagles
Beer
Yatzee Edwin 1 Rein 1
Camping ucluelet campground

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Jullie zien er goed uit in dat pak!!! Leuk om jullie zo te volgen en de foto's te bekijken Veel plezier nog daar

Peter 2019-06-03 23:02:52

Mooi outfit! Dikke knuffel

Chantal 2019-06-03 23:05:49

zieter geweldig uit luitjes geniet er van doen wij ook van de foto,s

Co 2019-06-04 10:10:44

Schitterende foto ‘s! Die pakken!!!!! Bootwerkers???

Anna 2019-06-04 10:34:33

Super mooie foto’s dat pak ook erg sexy lexy😘😘😘

Gerda 2019-06-04 14:32:15

Prachtig! En gaaf om die beesten zo in hun natuurlijke omgeving te zien! Geniet! En bedankt voor de ballon, helemaal overgevlogen vanuit Canada ;)

Shanna 2019-06-04 21:48:20

Wat gaaf zeg!! Jullie lijken wel mars mannetjes 🤪 Geniet lekker mooie reis hoor x

Anita 2019-06-04 22:14:06

Wauw! Wat prachtig allemaal.

Rene en Simone 2019-06-06 11:26:41
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.