De grenzen verschuiven...

Burkina Faso, Dedougou

Heel vroeg op en ons met water uit de ton gewassen. Ontbijt is nog niet te krijgen. We hebben nog sap en een watermeloen. We komen tot de ontdekking dat de katoenfabriek nog 3 km verder lag. Toch maar eens kijken wat we gemist hebben. We mogen het terrein op. Het gastenverblijf was bezet dus gisteren toch de goede keuze gemaakt. Of we nog kunnen ontbijten? Dat kan in de kantine. Fietsen eerst genummerd in de stalling zodat we straks niet de verkeerde meenemen. Thee met een broodje vis. Toch lekker. We nemen er een extra voor onderweg. Dan zien we een grote vrachtwagen met een complete nieuwe kaardmachine het terrein opkomen. Er wordt dus geïnvesteerd ondanks een akkefietje met Monsanto. Met ons gaat het wat minder want de wind is gedraaid en er staat een harde hete NW wind afkomstig uit Mali. De temperatuur stijgt hier normaal van 25 tot 30 graden s morgens tot 35 graden smiddags. Nu zit het er dik boven. De mensen blijven echter super vriendelijk. Iedereen groet (bonjour, ca va? Ca va bien, merci. Bonne arrivé). De kinderen roepen baboe of Le blanc. Ze hebben net de Tour de Faso langs zien komen en klappen uitbundig. Of we nu voorop liggen of achteraan hobbelen maakt hen niets uit. De maïsoogst zit erop en nu oogst men de millet of sorghum. In Dedougou zijn enkel grote hotels, met veiligheidscontroles. Wij verschuiven onze grens en ondergaan het gedwee. Heerlijke riz gras gegeten met knoflook doperwtjes en kip. Die laatste had er al wat andere bezigheden opzitten maar smaakte wel.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Iedere keer weer een verrassing van wat jullie meemaken. Wat moet dat super zijn en heel mooi om te volgen.

Hanny Simonis 2018-11-07 11:14:26

Prachtige verhalen, super om te lezen en wat lijkt me dat een gave onderneming !! Veel succes met het fietsen en geniet van al het moois 🙋🌞🚴‍♀️🚴‍♂️

Jose 2018-11-08 11:15:01
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.