Verrassend Bobo Dialassou

Burkina Faso, Bobo-Dioulasso

Ontbijt staat al klaar bij Paradisio van Giovanni. Wij doen het rustig aan. We beginnen met de stadswandeling maar dan op de fiets. We komen door een groot park langs de rivier waar tientalle mensen bezig zijn met het opkweken van allerlei zaailingen voor de verkoop. Ziet er prachtig uit. Dan naar het aanbevolen restaurant voor koffie. Binnen en buiten hangen tal van foto's met uitspraken van wereldleiders uit de afgelopen 100 jaar. Verder allerlei spreuken ter bemoediging. Dan naar de tegenover gelegen winkel van een vrouwencoőperatie met allerlei kunstvoorwerpen. Op naar de grote moskee. Helaas vandaag geen toegang vanwege een conferentie. Morgen mogen wij terugkomen. Thee bij café des ami's. Er trekken veel verkopers langs met lampen, stekkerdozen, kleding, kleedjes, sieraden, schoenen en natuurlijke viagra. Zeker niet opdringerig. In de stad hangt sowieso een ontspannen sfeer behalve bij de grote markt. Dan een hapje eten bij Villa Rosa en bijgepraat met Franca (ja!) de mede-eigenaresse over de economie, het land en het hotel. Lekker relaxed in een mooie tuin.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wat leuk om jullie te kunnen volgen op de reis!

Ans Tiebosch 2018-10-26 09:59:32

Sjef en Franca Als ik een verslag van je zie , herken ik je aan je belangstelling voor kleine en grote details. Het is weer leuk je belangstelling te lezen wat niet gewoon is en ben een beetje jaloers op jullie dat je maar weer voor elkaar krijgt iets ongewoons te doen. Veel plezier met de reisbeleving . Aaldert Hahn

Marrie en Aaldert 2018-10-26 18:16:03
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.