Over de top

Marokko, Oulad Berhil

Prima idee om 25km vóór de top van 2100 m te overnachten. En natuurlijk gisteravond nog voorgesteld aan een in 1993 teruggekeerde gastarbeider die alle scheldwoorden uit Tilburg eo nog vloeiend uitsprak. Lekker koel vertrokken en op ons gemak naar de top van de Tiz.n.Tetz gefietst. Prachtige klim met mooie vergezichten. Héél stil na alle bussen en ezels met marktaankopen van gisteren. Vandaag blijkbaar uitpakdag. Nog een staartje sneeuw meegepakt. Na de lunch op de top onder de perzikbloesem (berberommelet, een soort boerenomelet met olijven en zonder spek) 40km dalen. Fluitje van een cent. Onderweg veel Argannotenbomen. De olie daarvan schijnt heel goed te zijn voor je binnen- en buitenkant. En geiten vinden dat ook díe klimmen er zelfs voor in de bomen. Nu een hapje in de drukke hoofdstraat van Oulad Barhil.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Fijn om van jullie wat te horen. Wat een mooie foto's. Zeker zo'n dorpje tussen de bergen. Mooi dat je zelf je energie kan bepalen. Hier schijn t inmiddels ook de zon. Heerlijk. Lekker genieten daar!

Bernadette 2017-03-10 22:36:57

Zo te merken gaat het weer prima met jullie, veel succes daar

Toon Groot 2017-03-14 17:49:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.