Rondje voor de goede zaak....

Burkina Faso, Bobo-Dioulasso

Toch maar weer in de benen. Een op onze gps uitgezet rondje langs enkele attracties. Eerst het Senoufa historisch muzeum. De gids is er niet en de directeur wordt gebeld. Loslopen mag hier niet. Uitgebreid wordt elk van de twintig stukken toegelicht. Niet alles is duidelijk maar we stellen gelukkig enkele goede vragen. Nu een lekkere afdaling naar een picknickplek met verfrissende duikmogelijkheid. Dat laatste laten we maar even zitten. Net als de boswandeling in het naastgelegen Foret de Kou. Nog even 7 km gravel naar een toeristisch dorpje (uitgestorven) en we zitten weer op de doorgaande weg terug. Met stevige klim natuurlijk. Hier veel akkerbouw en groenten en fruitteelt in het seizoen. Na 50 km weer terug in Bobo. Nog naar een vernissage geweest in het provinciaal muzeum op uitnodiging van de eergisteren bezochte vrouwencoőperatie. De kunstenaar heeft van afval schitterende werken gemaakt a la Gustav Klimt. Nog een drankje en een pinda met de burgemeester (op afstand) en zowaar de directeur die ons vanochtend in het andere muzeum heeft rondgeleid. Nu een stevige maaltijd want morgen wacht ons 90 km naar Banfora.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Zeg, dat hadden wij eens moeten proberen om zo’n avonturen aan te gaan 🤨 Wat een belevingen. Mocht het heiligdom lokken: geen baby’s eten. Wij kijken vanuit het herfstige landje mee. Fijne tijd gewenst!

Ninke 2018-10-27 10:42:21

Wat een prachtige reis leuk om het te kunnen volgen, fijne tijd nog.

Carla 2018-10-27 23:30:35

Wat een prachtige verhalen en wat een onderneming!! Geweldig. Veel succes de komende dagen 🙋🚴‍♀️🚴‍♂️

José 2018-10-28 11:21:43
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.