De piste op en af

Marokko, Fint

We kiezen vandaag voor de piste (onverharde weg maar wel veel stenen ) en dat zullen we weten. Bij het ontbijt nog een hoteltip voor onze bestemming van iemand die Abuthaleb goed kent. De eerste 15km nog asfalt en tijd voor koffie. Helaas niets verkrijgbaar. Wel een jongeman die ons dan maar bij hem thuis uitnodigt. En zo zitten we drie tapijten dik met zijn twee zussen erbij aan de melk met nes café, brood boter jam en olie. En dan nog het huis bezichtigen. Het kan dus ook nog zonder commercie. Klimmen op steenslag is erg maar dalen veel erger. Twee fikse klimmen en een lunch in een droge rivierbedding met een streepje schaduw. De tweede klim breekt ons 25 m voor de top op. Lopen dus. Er verschijnen wind(zand)hoosjes. Dan na 65 km een oase als een fatamorgana. Door het (constant) opborrelende water en een zandpad naar een herberg met zwembad van een berderfamilie. De film Asterix en Cleopatra schijnt hier te zijn opgenomen. Schade van deze hobbelrit: een afgebroken pootje van de (reserve)bril, een kapot horloge en een lekke band. Morgen wat rustiger aan.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Wat een prachtige trips, elke dag weer iets bijzonders. Ik fietste vandaag, zonder schade, van nieuwkuyk naar waspik, ook mooi, maar vast minder spectaculair dan jullie tochten....

beppy 2017-03-13 22:57:45

Wat een belevenissen, geniet ervan!

Ien Vos 2017-03-14 07:19:59

We volgen jullie op de voet. Mooie verhalen. Ik denk dat jullie geen spijt hebben, dat jullie voor Marokko gekozen hebben. Geniet ervan en " take care."

Herman 2017-03-14 08:21:06

Wat een belevenissen! Zo spontaan bij een familie op de koffie. Het ploeteren wordt beloond. Geniet er van

Bernadette 2017-03-14 19:24:50
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.